Η margarita είναι από τα πιο αγαπημένα μας κοκτέιλ, όμως όπως όλα τα κοκτέιλ οι θερμίδες της είναι κάπως ανεβασμένες. Υπάρχει άραγε τρόπος να την κάνουμε πιο ελαφριά;
Τα βασικά υλικά σε ένα ποτήρι margarita είναι η τεκίλα, ο χυμός λάιμ και κάποιο λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (όπως Cointreau). Καλά ως εδώ; Όχι τόσο, αφού το λικέρ ανεβάζει κατά πολύ το θερμιδικό φορτίο στο ποτό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το λικέρ με ανθρακούχο νερό και για να μην χάσεις τελείως τη γλυκιά γεύση, να προσθέσεις στο ποτό κάποιο γλυκαντικό, όπως σιρόπι αγαύης.
Ειδικότερα, για να φτιάξεις την πιο ελαφριά εκδοχή της margarita, βάζεις στο σέικερ 1 μέρος χυμό λάιμ, 2 μέρη τεκίλα και το γλυκαντικό, προσθέτεις πάγο και χτυπάς καλά. Σερβίρεις σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζεις με 2 μέρη ανθρακούχο νερό.
Αν θέλεις, μπορείς πριν να έχεις βρέξει το στόμιο του ποτηριού με λάιμ και να το περάσεις από αλάτι, όπως συνηθίζεται στο σερβίρισμα της margarita.
Δείτε επίσης:
Η συνταγή για την αγαπημένη spicy margarita του Τζορτζ Κλούνεϊ
Είσαι για μια Ginger Margarita;
Μαργαρίτα: ‘Ενα κοκτέιλ, πολλές ιστορίες