Ό,τι και αν σερβίρουμε στις γιορτές, ένα spritz έχει πάντα τον τρόπο να αλλάζει την ατμόσφαιρα. Φέρνει χρώμα, φως και εκείνη τη ζωηρή πρώτη γουλιά που κάνει όλους να χαμογελούν πριν καν φτάσει στο τραπέζι το ζεστό φαγητό. Με λίγα υλικά και ένα twist της εποχής, φτιάχνουμε ένα εορταστικό spritz, ιδανικό για όλες τις ημέρες των εορτών, προσδίδοντας στυλ και ανεπιτήδευτη φινέτσα.

Πώς φτιάχνουμε εορταστικό spritz

Υλικά για ένα κοκτέιλ

70 ml Prosecco
40 ml Campari
σόδα με γεύση μανταρίνι για απογέμισμα
1 κλωνάρι φρέσκο λεμονοθύμαρο
1 φέτα ροζ γκρέιπφρουτ

Η εκτέλεση βήμα – βήμα

Βήμα 1: Σε ένα ποτήρι τύπου highball (ψηλό, στενόμακρο με ίσια ή ελαφρώς κωνικά τοιχώματα, ιδανικό για long drinks και cocktails)

Βήμα 2: Προσθέτουμε πάγο μέχρι πάνω

Βήμα 3: Ρίχνουμε πρώτα το Prosecco

Βήμα 4: μετά το Campari και τη σόδα μανταρίνι.

Τι πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα

Δεν πρέπει να ανακατεύουμε ποτέ τα υλικά μεταξύ τους γιατί υπάρχει περίπτωση να διαλυθούν οι φυσαλίδες! Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Είναι απλό. Βυθίζουμε κάθετα μέσα στο ποτήρι το κλωνάρι του φρέσκου λεμονοθύμαρου και στο τέλος γαρνίρουμε με την φρεσκοκομμένη φέτα από ροζ γκρέιπφρουτ.

Tip
Σε όλα τα aperitivi που περιέχουν αναψυκτικό στα υλικά τους, θα πρέπει να βάζουμε αρκετό πάγο στο ποτήρι για να μη νερώσει γρήγορα.

Συνταγή— ΜΑΊΡΗ ΤΑΛΑΙΠΏΡΟΥ
Styling — ΤΖΑΝΝΉΣ ΣΙΦΝΑΊΟΣ
Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ
Φωτογραφίες— LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

 

Διαβάστε επίσης

Κοκτέιλ σαμπάνιας: H εκλεπτυσμένη πρόταση για κάθε περίσταση

Γιατί ο πάγος στα bar είναι τόσο διάφανος ενώ στο σπίτι θολώνει;

Limoncello Spritz: Το κοκτέιλ που έχει κατακτήσει την ακτή της Αμάλφι είναι πανεύκολο

Hugo Spritz: Πώς να φτιάξετε το δροσερό κοκτέιλ