Στην ακτογραμμή της Αμάλφι, εκεί που τα λεμόνια είναι παντού, υπάρχει ένα cocktail που έχει κάνει εδώ και λίγα χρόνια την εμφάνισή του και ετοιμάζεται να εξαπλωθεί και εκτός των ορίων της Ιταλίας. Το Limoncello Spritz υπόσχεται να σας γεμίσει καλοκαιρινές εικόνες από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Το γνωστό λικέρ που συνήθως σερβίρεται παγωμένο μετά το γεύμα ή το δείπνο αναβαθμίζεται και προστίθεται σε αυτό αφρώδες κρασί και σόδα, καθιστώντας το ένα άκρως δροσιστικό spritz. Το Aperol Spritz γνωρίζει έναν σκληρό ανταγωνιστή που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε σπίτι και επιπλέον, είναι το ιδανικό cocktail για τις καλοκαιρινές βραδιές με φίλους στη βεράντα.

Για την ιστορία να πούμε πως το Limoncello έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και φτιάχνεται με λεμόνια sfusatο, την τοπική ποικιλία που καλλιεργείται στο πλούσιο ηφαιστειακό έδαφος του Σορρέντο. Όπως είναι αναμενόμενο, το Limoncello spritz είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ιταλική ριβιέρα και μπορείτε να το βρείτε παντού.

Τα spritz
Τα spritz ξεκινούν την ιστορία τους ήδη από τον 19ο αιώνα που ήταν ένας τρόπος αραίωσης του κρασιού. Σήμερα, spritz ορίζεται το ποτό που συμπεριλαμβάνει σόδα ή ανθρακούχο νερό και αφρώδες κρασί. Για τα spritz προτιμάται το Prosecco καθώς είναι λιγότερο γλυκό. Η βασική αναλογία για όλα τα spirtz είναι ο κανόνας του 3-2-1, δηλαδή 3 μέρη του ποτηριού από το αφρώδες κρασί, 2 μέρη από το λικέρ ή το ποτό της επιλογής σας και 1 μέρος σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε το Limoncello spritz στο σπίτι:
50ml limoncello
60ml prosecco
30ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
Σερβίρεται σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί με πολύ πάγο.

Εκτέλεση
Βάζετε πάγο σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού. Προσθέτετε το λικέρ, το κρασί και τέλος, τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύετε, γαρνίρετε με μία φέτα λεμόνι και σερβίρετε.