Το Rob Roy μοιάζει πολύ με το γνωστό σε όλους Μανχάταν, ωστόσο το πρώτο χρειάζεται scotch για την παρασκευή του, κάνοντας τη γευστική τους διαφορά αξιοσημείωτη.

Για την ιστορία να πούμε, ότι το Μανχάταν χρονολογείται γύρω στο 1880 ενώ πιστεύεται ότι το Rob Roy εμφανίστηκε για πρώτη φορά πάνω από μια δεκαετία αργότερα, πιθανότατα γύρω στο 1894 στο Waldorf Astoria στην Πέμπτη Λεωφόρο. Σύμφωνα με τον Frank Caiafa, μπάρμαν  και συγγραφέα του “The Waldorf Astoria Bar Book”, το ποτό εμπνεύστηκε από μια οπερέτα με το όνομα «Rob Roy», που παίχτηκε στο  Herald Square Theatre.

Για το Rob Roy μπορείτε φυσικά να κάνετε και διάφορους πειραματισμούς όπως να δοκιμάστε διαφορετικά scotch και βερμούτ και να βρείτε τη συνταγή που σας αρέσει περισσότερο. Αν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα Perfect Rob Roy, το οποίο απαιτεί ίσα μέρη γλυκού και ξηρού βερμούτ. Όπως και να έχει το θέμα είναι πως πρόκειται για ένα ποτό, το οποίο απολαμβάνεται αργά.

Υλικά:
60 ml scotch
21 ml γλυκό βερμούτ
3 σταγόνες Angostura bitters
Γαρνίρισμα: κεράσια μαρασκίνο

Εκτέλεση:
Προσθέστε το scotch, το γλυκό βερμούτ και τα bitters σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα καλά. Σουρώστε σε ένα ποτήρι Nick & Nora ή απλά ένα ποτήρι τύπου μαρτίνι. Γαρνίρετε με κεράσια μαρασκίνο. Περάστε ένα κεράσι μαρασκίνο σε μια οδοντογλύφιδα.