Το negroni sbagliato, η πιο γνωστή παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, τους τελευταίους μήνες έχει γίνει παγκόσμιο trend με τη ζήτησή του στα μπαρ να εκτοξεύεται.

Όλα ξεκίνησαν από ένα promo βίντεο της backstage συζήτησης των Emma D’Arcy και Olivia Cooke το οποίο ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της σειράς πριν μερικές ημέρες στο TikTok προσπερνώντας τα 20 εκατομμύρια views και τα 1.7 εκατομμύρια likes. Η Rhaenyra και η Alicent του Westeros συζητούν για το αγαπημένο τους ποτό, με την πρώτη να δηλώνει πως είναι το negroni και στη συνέχεια να προσθέτει «sbagliato, με prosecco μέσα».

H ΕmmaD’Arcy ουσιαστικά επισήμανε τη διαφορά μεταξύ του κλασικού negroni και του sbagliato στο οποίο αντί για τζιν μπαίνει prosecco. Ενδεικτικό της δημοτικότητας που απέκτησε το negroni sbagliato είναι πως σύμφωνα με το The Spirits Business οι αναζητήσεις για τη συνταγή του ποτού στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 501% εκείνη την εβδομάδα. Χιλιάδες βίντεο ανέβηκαν στη συνέχεια στο Tik Tok, με άτομα που έφτιαχναν το negroni sbagliato και κάπου εκεί το trend φαίνεται πως εξαπλώθηκε και στα μπαρ. Η φράση «negroni sbagliato with prosecco in it» έχει γίνει meme και το ηχητικό έγινε βίντεο ποικίλου περιεχομένου στο TikTok, ενώ το βίντεο έχει πλέον περισσότερα από 15 εκατομμύρια views.

@hbomax I’ll take one of each. #houseofthedragon ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max – hbomax

 

Πώς να φτιάξετε negroni sbagliato
To negroni χρειάζεται μόνο τρία υλικά, όπως και η παραλλαγή του. Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια χρειάζεται  ένα ολόκληρο κομμάτι πάγου, και όχι παγάκια, ώστε να διαλυθεί πιο αργά. Και τέλος, γαρίνερετε με ένα κομματάκι από φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά:
25 ml Campari
25 ml γλυκό βερμούτ
25 ml prosecco
1 φέτα πορτοκάλι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Προσθέτουμε το prosecco και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού.