Ποιος είπε ότι το διάσημο απόσταγμα πίνετε μόνο με τον κλασικό τρόπο -σκέτο ή με νερό και πάγο; Μαζί του φτιάχνουμε και φοβερά cocktails, που ξεχειλίζουν ελληνικά αρώματα και αρέσουν πολύ. Σου έχουμε λοιπόν μια συνταγή, που αν είσαι λάτρης του ούζου, θα τη φτιάξεις ξανά και ξανά.
Plomari Splash
Υλικά
50 ml Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου
½ λεμόνι κομμένο σε δύο μέρη
20 ml σιρόπι λεβάντας
10-12 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλο)
Για το σιρόπι λεβάντας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε το σιρόπι λεβάντας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Το μίγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει. Προσθέτετε τη λεβάντα και άφησε για λίγη ώρα να δώσει τα αρώματά της στο μίγμα. Στη συνέχεια, σουρώνετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι λεβάντας του εμπορίου.
Βάζετε μέσα στο shaker τα κομμάτια λεμονιού και τα φύλλα του βασιλικού και χτυπάτε δυνατά με ένα γουδοχέρι (μέθοδος muddling). Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ούζο και το σιρόπι λεβάντας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το σουρώνετε 2 φορές (fine strain). Σερβίρετε σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.
Ολοκληρώνετε το κοκτέιλ σας διακοσμώντας το ποτήρι με ένα κλωναράκι λεβάντας και ένα φύλλο βασιλικού.