Η βότκα δεν ταιριάζει μόνο με πορτοκάλι, αλλά και με σταφύλια, δίνοντας ένα υπέροχο, φρουτένιο κοκτέιλ. Και για συνοδεία του, προτείνουμε τυρομπαλίτσες με άρωμα λεμονιού.
Υλικά
Για το κοκτέιλ
2½ κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κρασοπότηρο βότκα
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τις τυρομπαλίτσες
300γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, λίγο πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τις τυρομπαλίτσες ως εξής: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο ανθότυρο με το ξύσμα του λεμονιού και ανάλογο αλατοπίπερο προσθέτοντας και λίγο γιαούρτι ώστε να πλάθεται το μίγμα. Παίρνετε μικρές ποσότητες με ένα κουταλάκι και πλάθετε μπαλίτσες. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις αφήνετε στο ψυγείο.
Μαζεύετε τις ρόγες από το σταφύλι σε ένα σουρωτήρι. Τις πιέζετε και μαζεύετε το χυμό. Τον σουρώνετε καλά και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα. Βράζετε για 5 λεπτά για να κοπεί η ζύμωση. Βάζετε τον χυμό στο ψυγείο και τον κρυώνετε καλά. Μόλις κρυώσει τον σουρώνετε ξανά. Ρίχνετε μέσα τη βότκα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε σφηνάκια το παγωμένο κοκτέιλ βάζοντας στο κάθε ένα ίχνη από τριμμένο μοσχοκάρυδο. Συνοδεύετε με τις τυρομπαλίτσες που ετοιμάσατε.