Ετοιμάζουμε εύκολα κοκτέιλ για να ολοκληρώσουμε το γιορτινό μας κάλεσμα με 1 ωραίο ποτάκι.
Ροζ τζιν
Στο λεπτό αναμειγνύουμε 50 ml τζιν, 3 dashes Angostura bitters και λίγο πάγο στο σέικερ. Βάζουμε σε παγωμένο ποτήρι και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο τόνικ.
Σοκολατένιο ουίσκι
Άναμειγνύουμε 200 ml bourbon με 50 γρ. κακάο και το αφήνουμε για μερικές ώρες. Το ουίσκι θα αποκτήσει σοκολατένιες νότες. Σερβίρουμε με κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
Ενισχυμένα κοκτέιλ με κρασί
Άξιοποιούμε μπουκάλια με Porto και Sherry που σκονίζονται στο πίσω μέρος του ντουλαπιού μας, καθώς αποτελούν τέλεια βάση για ανεβαστικά κοκτέιλ. Αντικαθιστούμε το βερμούτ με 1 ρουμπινί Porto και φτιάχνουμε 1 φρουτένιο Negroni ή φέρνουμε στο προσκήνιο 1 παιχνιδιάρικο Sherry σε 1 κλασική συνταγή για κοκτέιλ Manhattan.
Δείτε επίσης:
Γιορτινή margarita με σαμπάνια
Προτείνουμε 6 εξαιρετικά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι
Κρύες νύχτες, ζεστά ποτά: 3 bartenders μάς δίνουν τις συνταγές τους