Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που μπορούμε να το πιούμε νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με brunch. Η κλασική αναλογία του mimosa αποτελείται από 4 μέρη σαμπάνιας και 1 μέρος φρέσκου χυμού πορτοκαλιού. Ωστόσο, καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, ας γίνουμε ακόμα πιο δημιουργικοί, προσθέτοντας χυμό κράνμπερι αντί για χυμό πορτοκάλι! Η συνταγή δένει τέλεια με το δεντρολίβανο και το λάιμ.
Υλικά για 4 ποτήρια:
1 μπουκάλι σαμπάνια
1 λάιμ κομμένο στη μέση
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό κράνμπερι
12 κράνμπερι
4 μικρά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου
Εκτέλεση:
Περνάμε με το λάιμ το χείλος του ποτηριού και το βουτάμε στη ζάχαρη. Ρίχνουμε το 1 /4 από το φλιτζάνι χυμό του κράνμπερι σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαμπάνια.
Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε 3 κράνμπερι και περνάμε το δεντρολίβανο μέσα από τα κράνμπερι. Γαρνίρουμε τα ποτά μας και είμαστε έτοιμοι για απόλαυση.
Δείτε επίσης:
Jack Rose: Φτιάχνουμε ένα κλασικό, κόκκινο κοκτέιλ με άρωμα μήλου
Πώς να φτιάξετε το vintage κοκτέιλ Godfather
Hot Toddy: Το ζεστό κοκτέιλ, που κάνει καλό και στο κρυολόγημα!
Το άρθρο της εβδομάδας
![Summer,Salad,Of,Watermelon,,Feta,Cheese,And,Fresh,Mint,Leaves](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2024/07/karpouzi-feta-anoigma.jpg)