Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που μπορούμε να το πιούμε νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με brunch. Η κλασική αναλογία του mimosa αποτελείται από 4 μέρη σαμπάνιας και 1 μέρος φρέσκου χυμού πορτοκαλιού. Ωστόσο, καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, ας γίνουμε ακόμα πιο δημιουργικοί, προσθέτοντας χυμό κράνμπερι αντί για χυμό πορτοκάλι! Η συνταγή δένει τέλεια με το δεντρολίβανο και το λάιμ.

Υλικά για 4 ποτήρια:
1 μπουκάλι σαμπάνια
1 λάιμ κομμένο στη μέση
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό κράνμπερι
12 κράνμπερι
4 μικρά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου

Εκτέλεση:
Περνάμε με το λάιμ το χείλος του ποτηριού και το βουτάμε στη ζάχαρη. Ρίχνουμε το 1 /4 από το φλιτζάνι χυμό του κράνμπερι σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαμπάνια.

Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε 3 κράνμπερι και περνάμε το δεντρολίβανο μέσα από τα κράνμπερι. Γαρνίρουμε τα ποτά μας και είμαστε έτοιμοι για απόλαυση.

Δείτε επίσης:
Jack Rose: Φτιάχνουμε ένα κλασικό, κόκκινο κοκτέιλ με άρωμα μήλου

Πώς να φτιάξετε το vintage κοκτέιλ Godfather

Hot Toddy: Το ζεστό κοκτέιλ, που κάνει καλό και στο κρυολόγημα!