Tα highballs έχουν κάνει δυναμικό come back, καθώς η δημοτικότητά τους στις εξόδους όλο και αυξάνεται. Αυτά τα ποτά που σερβίρονται σε ψηλά ποτήρια μπορούν να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την απλότητά τους.
Σε γενικές γραμμές μιλώντας για τα highballs εννοούμε εκείνα τα απλά κοκτέιλ που αποτελούνται από τρία συστατικά: το απόσταγμα (spirit), τον πάγο και το ανθρακούχο αναψυκτικό. Ακριβώς και για αυτό είναι οι ιδανικές προτάσεις για καλέσματα.
Παρακάτω θα βρείτε 3 συνταγές για να ετοιμάσετε στο σπίτι για εσάς και την παρέα σας. Το κάθε ένα έχει διαφορετική αλκοολική βάση για να βρείτε το δικό σας αγαπημένο. Πολύ σημαντικό για αυτά τα ποτά είναι να έχετε και καθαρό πάγο. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε όσο το δυνατόν καθαρότερο πάγο για καλύτερο αποτέλεσμα.
Whiskey highball
Το whiskey highball είναι ένα από τα πιο γνωστά του είδους και μάλλον γεννήθηκε στις αρχές του 1900. Φαίνεται πως αρχικά συνδύαζε το σκωτσέζικο ουίσκι με το αναψυκτικό και ονομαζόταν «scotch and soda». Αυτό το ποτό είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δοκιμάσετε να πιείτε το ουίσκι κάπως διαφορετικά.
Υλικά:
60 ml ουίσκι
120 ml με 180 ml σόδα ή τζιτζιμπίρα
πάγος
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνουμε το ουίσκι, έπειτα τη σόδα ή τη τζιτζιμπίρα και ανακατεύουμε απαλά.
Vodka soda
Το vcdka soda είναι σαν να λέμε η «ξαδέλφη» του vodka tonic. Πρόκειται για ένα κλασικό κοκτέιλ του είδους και μάλιστα με λίγες θερμίδες. Χρονολογείται κάπου στον 18ο αιώνα και αν σας αρέσει η βότκα μπορεί να γίνει από τα αγαπημένα σας.
Yλικά:
60 ml βότκα
120 ml σόδα
πάγος
λεμόνι για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τη βότκα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με σόδα και ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λεμόνι και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού μέσα στο ποτό.
Americano cocktail
Παρότι λέγεται Americano πρόκειται για ένα κλασικό ιταλικό κοκτέιλ. Χρονολογείται στη δεκαετία του 1860 και λέγεται ότι δημιουργήθηκε σε ένα μπαρ που ονομάζεται Caffe Campari στο Μιλάνο. Η ονομασία του προέκυψε λόγω της δημοφιλίας του σε Αμερικανούς τουρίστες στις αρχές του 20ου αιώνα. Περιέχει ίσα μέρη Campari και βερμούτ, θυμίζοντας πολύ και το αγαπημένο negroni.
Υλικά:
30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ
120 ml σόδα
Μια φέτα λεμόνι ή πορτοκαλί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο ρίχνουμε το Campari και το γλυκό βερμούτ. Συμπληρώνουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γαρνίρουμε με λεμόνι ή πορτοκάλι.