Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Μεγάλη Δευτέρα 13.4
Μπορεί η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα να είναι διαφορετική, αλλά θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τα έθιμα των ημερών. Τη Μεγάλη Δευτέρα λοιπόν, επιλέγουμε νηστίσιμα κεφτεδάκια λαχανικών.
Μεγάλη Τρίτη 14.4
Νηστίσιμη και η συνταγή της Μεγάλης Τρίτης, όπου ετοιμάζουμε πιλάφι με καλαμαράκια και ντομάτα.
Είναι καιρός όμως, να ξεκινήσουν και τα πασχαλινά ζυμώματα, γι αυτό και φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια, σε χιώτικη συνταγή.
Μεγάλη Τετάρτη 15.4
Μία νόστιμη φάβα από ξερά κουκιά προτείνουμε για το τραπέζι της Μεγάλης Πέμπτης,
ενώ τα πασχαλινά ζυμώματα συνεχίζονται με τσουρέκι, που φέτος φτιάχνουμε σαν στεφάνι με γεμιση από γλυκό περγαμόντο και αμύγδαλα.
Μεγάλη Πέμπτη 16.4
Στο τραπέζι της Μεγάλης Πέμπτης σερβίρουμε νόστιμα κανελόνια, γεμιστά με λαχανικά σοτέ.
Το πρωί της ίδιας μέρας, βάφουμε και τα πασχαλινά αβγά.
Μεγάλη Παρασκευή 17.4
Η παράδοση ζητάει ξίδι στο φαγητό της Μεγάλης Παρασκευής, γι αυτό και ετοιμάζουμε χταπόδι κρασοξιδάτο και απολαυστικό.
Μεγάλο Σάββατο 18.4
Το Αναστάσιμο δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινάει απαραιτήτως με μαγειρίτσα, που φέτος επιλέγουμε να είναι κόκκινη.
Μαζί της σερβίρουμε, νόστιμα γαρδούμια με κολοκύθια
και πουγκιά με λευκά τυριά και μυρωδικά.
Τα πρώτα αβγά που θα τσουγκριστούν, μπαίνουν σε μια δροσερή ανοιξιάτικη σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα δυόσμου, που συνοδεύει ιδανικά το γεύμα.
Κυριακή του Πάσχα 19.4
Χριστός Ανέστη! Φέτος μπορεί να μην σουβλίζουμε, αλλά βάζουμε στον φούρνο αρνάκι με αρωματική κρούστα και γαρνιτούρα από πατάτες και αγκινάρες.
Στο φούρνο όμως μπαίνει και ένα λαχταριστό κοκορέτσι,
ενώ το μενού συμπληρώνεται με εύκολη τυρόπιτα
και γιορτινή σαλάτα της Άνοιξης.
Για επιδόρπιο, κάνουμε το τσουρέκι τούρτα με παγωτό καϊμάκι!