Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 28/9
Μια αλλιώτικη εκδοχή της κλασικής συνταγής για ντολμαδάκια, προτείνουμε για τη Δευτέρα. Η γέμιση, εκτός των πολυάριθμων μυρωδικών, περιέχει και μελιτζάνα, ενώ η ντομάτα και ο βασιλικός κάνουν μια σάλτσα υπέροχα αρωματική και δίνουν στα ντολμαδάκια άλλη διάσταση.
Τρίτη 29/9
Καλαμαράκια γεμιστά με λουκάνικο, πλιγούρι και πικάντικη σάλτσα, ετοιμάζουμε για την Τρίτη, μια ξεχωριστή συνταγή που «παντρεύει» βουνό και θάλασσα.
Τετάρτη 30/9
Η φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ένα ζευγάρι πολύ ταιριαστό, που βρίσκει τη θέση του στο τραπέζι της Τετάρτης! Στο νόστιμο ντουέτο προσθέτουμε και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης που κάνουν τη διαφορά.
Πέμπτη 1/10
Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα για το καθημερινό τραπέζι, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμη με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Τη σερβίρουμε παρέα με μία σαλάτα εποχής.
Παρασκευή 2/10
Τι θα λέγατε για ένα γιουβέτσι σήμερα; Θα το κάνουμε λίγο διαφορετικό όμως, με κιμά, που θυμίζει κάπως και παστίτσιο.
Σάββατο 3/10
Ο αρακάς είναι από μόνος του ένα εξαιρετικό λαδερό, αν, όμως, του προσθέσετε κοτόπουλο και κολοκυθάκια έχετε ένα ακόμη πιο νόστιμο και χορταστικό πιάτο που ταιριάζει σε κάθε οικογενειακό τραπέζι.
Κυριακή 4/10
Για το κυριακάτικο τραπέζι βάζουμε στο φούρνο αρνίσιο μπούτι, γεμιστό με συκωταριά
και το γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου με ελιές.
Συνοδεύουμε παντζαροσαλάτα, με καρότα ξινόμηλο και καρύδια
και χορτόπιτα με τραχανά.
Για επιδόρπιο, σερβίρουμε μουστόπιτα Κοζάνης.