Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/11
Με μία ιδιαίτερα αρωματική φάβα ξεκινάμε την εβδομάδα μας. Ιδανική συνταγή και για όσους νηστεύουν.
Τρίτη 26/11
Μπιτόκ αλά ρους ή αλλιώς μπιφτέκια με τηγανητά αβγά θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Τρίτης. Μια συνταγή που ήταν πολύ της μόδας τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 και θεωρείται πλέον κλασική.
Τετάρτη 27/11
Νόστιμη καροτόσουπα θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Τετάρτης, που γίνεται ακόμα καλύτερη αν της προσθέσουμε και τηγανητά πράσα.
Πέμπτη 28/11
Το γλυκόξινο κοτόπουλο στην ελληνική εκδοχή του έχει φέτα, ντοματίνια, μηλόξιδο και είναι από τα πιο απολαυστικά πιάτα για το καθημερινό τραπέζι.
Παρασκευή 29/11
Τα ζυμαρικά με κεφτεδάκια είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Στο μενού της Παρασκευής τα βάζουμε μαζί στο πήλινο, παρέα με μοτσαρέλα και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!
Σάββατο 30/11
Χταποδάκι σιγομαγειρεμένο με πατάτες στην κατσαρόλα ετοιμάζουμε για το Σάββατο, ένα πολύ γευστικό πιάτο κατάλληλο και για όσους νηστεύουν.
Κυριακή 1/12
Το μοσχαράκι Βουργουνδίας είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας και η επιλογή μας για το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας.
Θα το συνοδεύσουμε με γαλλικές πατάτες ντοφίν
και ντομάτες προβενσάλ,
καθώς και με μία πράσινη σαλάτα με μπέικον και αβγό.
Για να ολοκληρωθεί σωστά αυτό το μενού αλά γαλλικά, για επιδόρπιο σερβίρουμε γλυκό σουφλέ με λικέρ Grand Marnier.