Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 02/05
Κοτόπουλο με ρεβίθια και λαχανικά
Ετοιμάζουμε νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο με ρεβίθια και κόκκινες πιπεριές. Εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Τρίτη 03/05
Ριζότο λεμονάτο με κολοκυθάκια
Ένα ριζότο διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα. Ειδικά τώρα που αρχίζει και ανοίγει ο καιρός, αφήνουμε στην άκρη την κολοκύθα και πιάνουμε τα κολοκυθάκια, που εδώ δένουν τέλεια με τη λεμονάτη γεύση του φαγητού.
Τετάρτη 04/05
Γαρίδες με τζίντζερ και χούμους
Οι γαρίδες γίνονται εξαιρετικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Σε αυτή τη συνταγή τις συνοδεύουμε με χούμους, που τους πάει πολύ.
Πέμπτη 05/05
Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με την αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.
Παρασκευή 06/05
Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας
Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά».
Σάββατο 07/05
Σουτζουκάκια μπακαλιάρου
Μια παραλλαγή στην κλασική πολίτικη συνταγή, για τσιπουροποσίες, ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Εξαιρετική και απολαυστική ιδέα ακόμα και για τα παιδιά, μαζί με ρύζι, που αρνούνται κάποιες φορές το ψάρι.
Κυριακή 08/05
Για ορεκτικό
Μπατζίνα
Μια εύκολη, γρήγορη μπατζίνα που γίνεται αρχοντική πίτα με την τέχνη του σπουδαίου Σωτήρη Ευαγγέλου. Δοκιμάστε την κρύα ακόμα και για δεκατιανό και δεν θα ξεχάσετε τη νοστιμιά της.
Για κυρίως
Σαλτιμπόκα με μοσχαρίσιες κοτολέτες και φασκόμηλο
Ένα διαφορετικό πιάτο που συνδυάζει την κλασική μοσχαρίσια κοτολέτα με το ζαμπόν Πάρμας, ενώ το φασκόμηλο χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή.
Για επιδόρπιο
Κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα
Μια δροσερή μους με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα, ιδανική για τις μέρες που θέλετε ένα ανάλαφρο γλυκό.
Καλά μαγειρέματα!