Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 14/12
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και επειδή θέλουμε να μπούμε σε εορταστική διάθεση, φροντίζουμε να κάνουμε και τις πιο απλές συνταγές, λίγο πιο ξεχωριστές. Για παράδειγμα, η φάβα της Δευτέρας γίνεται βελουτέ και σερβίρεται με αβγοτάραχο.
Τρίτη 15/12
Ένα πιο comfort πιάτο επιλέγουμε για την Τρίτη, φτιάχνοντας σουτζουκάκια από κοτόπουλο, που συνοδεύουμε με τραχανά.
Τετάρτη 16/12
Πατατόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σερβίρουμε την Τετάρτη. Το τρίπτυχο γεύση, χρώμα και άρωμα συναντάται σε μία σούπα που δίνει στις κρύες μέρες του χειμώνα ξεχωριστή νοστιμιά.
Πέμπτη 17/12
Μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με μία κλασική περουβιανή συνταγή, που το συνδυάζει με λαχανικά δίνοντας του πολύ ωραία γεύση. Lomo saltado για την Πέμπτη, λοιπόν.
Παρασκευή 18/12
Στο τραπέζι της Παρασκευής σερβίρουμε τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα, που ψήνονται στο φούρνο.
Σήμερα λέμε να κάνουμε και τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ζυμώματα, ξεκινώντας από μελομακάρονα.
Σάββατο 19/12
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό ετοιμάζουμε αυτό το Σάββατο, για να έχουμε χρόνο να φτιάξουμε και τους κουραμπιέδες μας. Προτείνουμε, σουβλάκι κοτόπουλο τυλιχτό σε αραβική, με «τηγανητές» πατάτες φούρνου. Νόστιμο και υγιεινό.
Όσο για τους κουραμπιέδες, φέτος δοκιμάζουμε να τους κάνουμε με ελαιόλαδο και επικάλυψη είτε από άχνη ζάχαρη είτε από λιωμένη σοκολάτα.
Κυριακή 20/12
Μιας και οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν θα έχουν πολύ κρέας στο μενού τους, για αυτό το κυριακάτικο τραπέζι επιλέγουμε μπακαλιάρο μαγειρεμένο με χόρτα και σταφίδες.
Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα, που παίζει και το ρόλο της γαρνιτούρας,
καθώς και απολαυστικά μπουρεκάκια κολοκύθας.
Για επιδόρπιο, μια υπέροχη τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα.