Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 29/7
Ταλιατέλες κολοκυθιού, αλλιώς zoodles
Εδώ αντικαθιστούμε το ζυμαρικό με λωρίδες κολοκυθιού. Οι ταλιατέλες κολοκυθιού λέγονται και zoodles, από τις αγγλικές λέξεις zucchini και noodles.

Τρίτη 30/7
Φτερούγες κοτόπουλου και ρύζι μπασμάτι
Μαρινάρουμε αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου και αφού της ψήσουμε στη σχάρα, τις συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Τετάρτη 31/7
Ψητά λαχανικά με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι
Αυτά τα ψητά λαχανικά, που σερβίρονται με 2 διαφορετικές σάλτσες -ζεστή σάλτσα ντομάτας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού-, είναι το καλύτερο συνοδευτικό στα καλοκαιρινά τραπέζια. Συνοδεύετε μ’ ένα λευκό αρωματικό κρασί ή μ’ ένα ουζάκι.

Πέμπτη 1/8
Κεφτέδες Μυτιλήνης και πιλάφι με γιαούρτι και δυόσμο
Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι. Εμείς τους σερβίρουμε εδώ με δροσερό πιλάφι με γιαούρτι και γίνονται ένα χορταστικό γεύμα!

Παρασκευή 2/8
Καλαμαράκια με μυρωδικά και τσίλι
Τα καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, είναι ο καλύτερος μεζές ή κυρίως πιάτο με θέα θάλασσα!

Σάββατο 3/8
Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αυγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.

Κυριακή 4/8
Ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε χυμό σταφυλιού με πουρέ μελιτζάνας
Μια πολύ γευστική πρόταση για το τραπέζι σας που συνδυάζει ψαρονέφρι μαγειρεμένο με χυμό σταφυλιού και πουρέ μελιτζάνας.

Ορεκτικό
Πικάντικα σουβλάκια μελιτζάνας
Αυτό το σπιτικό σουβλάκι με μελιτζάνες απογειώνεται γευστικά με τα αρωματικά μπαχαρικά που έχει η συνταγή.

Επιδόρπιο
Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα
Το παγωτό στρατσιατέλα είναι μέσα στο top-5 των πιο αγαπημένων γεύσεων παγκόσμια και πώς όχι, αφού η Νo1 γεύση, η βανίλια, εμπλουτίζεται με κομμάτια κουβερτούρας. Δοκιμάστε το στην πιο εύκολη εκδοχή του και θα έχετε όλο το καλοκαίρι παγωτό στο ψυγείο!

 

Το άρθρο της εβδομάδας