Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6/5
Συκώτι στη σχάρα με πατάτες τηγανητές
Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα τρώμε πιο λιτά, οπότε δοκιμάστε αυτό το νόστιμο μεζεδάκι, που στη σχάρα γίνεται… λουκούμι! Το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές για να απογειώσετε τη γεύση του!

Τρίτη 7/5
Τουρλού με κιμά
Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Τετάρτη 8/5
Πράσινα φασολάκια με φασόλια χάντρες
Τα πράσινα φασολάκια συνδυάζονται αρμονικά με τα φασόλια χάντρες και γίνονται το τέλειο μεσημεριανό γεύμα. Προσθέστε και λίγη φέτα στο πιάτο σας.

Πέμπτη 9/5
Χορτόπιτα στα κάρβουνα με κατσικίσια φέτα σε φύλλο περέκ
Αυτή η πίτα με τα αρωματικά χόρτα της εποχής για γέμιση, ετοιμάζεται εύκολα με έτοιμο φύλλο και ψήνεται στα κάρβουνα για να γίνει έξτρα τραγανή και απολαυστική.

Παρασκευή 10/5
Ρεβίθια λεμονάτα με φινόκιο και μάραθο στη γάστρα
Ένα χορτοφαγικό φαγητό με απίστευτα αρώματα που θα λατρέψετε.

Σάββατο 11/5
Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο
Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι. Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!

Κυριακή 12/5
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες
Τι πιο κλασικό και Κυριακάτικο από ένα ωραίο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες; Η συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου μοσχοβολάει οικογένεια και θαλπωρή.

Για ορεκτικό
Αυγά γεμιστά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια
Σας έχουν περισσέψει βαμμένα αυγά από το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα; Αξιοποιήστε τα δημιουργικά!



Για επιδόρπιο

Γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο
Μπορεί γενικά μια γαλατόπιτα να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για να γίνει, όμως η συγκεκριμένη είναι πανεύκολη γιατί δεν έχει καθόλου φύλλο, οπότε δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.