Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα 4/8

Σπαγγέτι με σάλτσα ιμάμ μπαϊλντί

Αυτή η καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ιμάμ μπαϊλντί θα κερδίσει επάξια περίοπτη θέση στο τραπέζι σας. Δείτε εδώ αναλυτικά τη συνταγή

Τρίτη 5/8

Κόκορας με φασολάκια και κολοκυθάκια

Ένα λαχταριστό πιάτο από την παραδοσιακή μας κουζίνα που «παντρεύει» αρμονικά τον κόκορα με λαχανικά εποχής, όπως τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή.

Τετάρτη 6/8

Γόπες με βαλσαμικό και δεντρολίβανο

Αυτή η συνταγή αποτελεί φόρο τιμής σήμερα που γιορτάζουμε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και την έναρξη του τρύγου. Οι γόπες τηγανίζονται και σε μία άλλη κατσαρόλα βράζει ο ζωμός με τα μυρωδικά και τις σταφίδες. Το αποτέλεσμα είναι άκρως καλοκαιρινό και νοστιμότατο. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή

Πέμπτη 7/8

Μουσακάς με ρεβίθια, χωρίς μπεσαμέλ

Ένας εναλλακτικός μουσακάς με ρεβίθια και κιμά, που ξεχειλίζει νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Μελιτζάνες, ρεβίθια, πελτές, ντομάτα… αν το καλοκαίρι ήταν φαγητό ίσως να ήταν αυτή η ιδανική πρόταση. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή.

Παρασκευή 8/8

Πικάντικα καλαμαράκια με ελιές

Δίνουμε σε αυτά τα καλαμαράκια έναν πικάντικο τόνο προσθέτοντας μπούκοβο, αλλά και ιδιαίτερη γεύση, με τις πράσινες ελιές που μπαίνουν στην κατσαρόλα λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή.

Σάββατο 9/8

Λεμονάτο μοσχαράκι

Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση! Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή

Κυριακή 10/8

Κολοκύθια γεμιστά στο φούρνο

Τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξετε γεμιστά στον φούρνο. Θα τα φτιάξετε με κιμά και πλιγούρι αντί για ρύζι που του πάει πολύ και θα τα ψήσετε μέσα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή.

Σαλάτα

Αμπελοφάσουλα «μακαρονάδα»

Τα αμπελοφάσολα στην Τήνο τα λένε και λιβιά. Σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί, τα αμπελοφάσουλα μοιάζουν με μακαρόνια. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη συνταγή.

Επιδόρπιο

Ανάλαφρο σορμπέ καρπούζι

Ετοιμάζουμε την πιο καλοκαιρινή συνταγή με καρπούζι, ένα υπέροχο αρωματικό σορμπέ. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη διαδικασία