Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 24/4
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο
Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής.
Τρίτη 25/4
Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο
Βράζουμε ζυμαρικά βίδες, προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγη ρόκα. Σε λίγο χρόνο θα έχουμε μια νόστιμη σαλάτα, που μπορούμε να την καταναλώσουμε και ως γεύμα.
Τετάρτη 26/4
Μπάμιες με χταπόδι
Ένα νόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με φρέσκες μπάμιες, όταν είναι στην εποχή τους, ή με κατεψυγμένες.
Πέμπτη 27/4
Γρήγορα και εύκολα χοιρινά μπιφτέκια
Αυτά τα μπιφτέκια από χοιρινό κιμά ετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς νόστιμους τρόπους.
Παρασκευή 28/4
Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και ντομάτα
Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα!
Σάββατο 29/4
Η τηγανιά αλλιώς… Με φιλέτο τόνου και ελιές!
Εξαιρετική εναλλακτική στην κλασική τηγανιά, τρώγεται σκέτος σαν μεζές, συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, μπαίνει πάνω από ρύζι, ενώ ανακατεύεται επιτυχώς με οποιαδήποτε ζυμαρικό τραβάει ο ουρανίσκος σας. Το φιλέτο τόνου θα το βρείτε φρέσκο ή κατεψυγμένο στην αγορά (ευκολότερα στην κεντρική).
Κυριακή 30/4
Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα
Αυτά τα τρυφερά κομμάτια χοιρινού ανακατεύονται με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα και ψήνονται στη λαδόκολλα, που τα κάνει λουκούμι!
Για ορεκτικό
Σουφλεδάκια με σπανάκι
Σουφλεδάκια με σπανάκι φτιαγμένα μέσα στα φορμάκια των μάφινς, που γίνονται εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε φιλικά τραπέζια και όχι μόνο.
Για επιδόρπιο
Καριόκες με τσουρέκι
Οι καριόκες είναι ένα γλύκισμα που όλοι αγαπάνε και προτιμούν χάρη στη σοκολάτα. Μπορείτε με ελάχιστα υλικά και με το τσουρέκι, που το Πάσχα δεν λείπει από κανένα σπιτικό, να φτιάξετε το υπέροχο αυτό γλύκισμα σε ελάχιστο χρόνο και αξιοποιώντας ό,τι σας περίσσεψε.