Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Δευτέρα 14/11
Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα
Φτιάχνουμε Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα και τα απολαμβάνουμε σε μια διαφορετική εκδοχή. Βάζουμε και τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Τρίτη 15/11

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και τραγανά ρεβίθια
Το κοτόπουλο συνδυάζεται αρμονικά με τα ρεβίθια, που σε αυτή τη συνταγή τα γνωρίζουμε σε μια πιο τραγανή και πικάντικη εκδοχή.

Τετάρτη 16/11
Πικάντικη και κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού με κάρι
Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Το κουνουπίδι μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε μια κρεμώδη υφή, σε ένα εύκολο πιάτο με λίγα λιπαρά.


Πέμπτη 17/11

Ζαμπονοτυρόπιτα με αρωματική σάλτσα ντομάτας
Πίτα σαν πίτσα! Ναι, όλη η νοστιμιά της πίτσας σε ζαμπονοτυρόπιτα! Πάμε στοίχημα ότι θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών;


Παρασκευή 18/11

Γρήγορο stir fry με αρακά και ρύζι
Ο αρακάς γίνεται στα χέρια του Λάμπρου Βακιάρου stir fry μαζί με ρύζι και τραγανά φιστίκια. Και, ναι, θα το δοκιμάσουν και τα παιδιά!


Σάββατο 19/11

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου μπουρδέτο
Ένα «εξευγενισμένο» μπουρδέτο σε μικρές μπουκιές, με τη χαρακτηριστική αψάδα του πιπεριού, αλλά και με ντομάτα για να δροσίσει και για να δέσει το τελικό αποτέλεσμα. Η διαμάχη για την ντομάτα και το μπουρδέτο καλά κρατεί, με τους παραδοσιακούς να υποστηρίζουν ότι το κόκκινο χρώμα του μπουρδέτου προέρχεται αποκλειστικά από το κόκκινο καυτερό πιπέρι.


Κυριακή 20/11

Για κυρίως
Παστίτσιο
Η Γιώτα Κουφαδάκη μας φτιάχνει το αγαπημένο φαγητό του εγγονού της, στην κλασική, αγαπημένη μας εκδοχή, δίνοντάς μας τις μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για την επιτυχία του.


Για ορεκτικό

Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο
Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου γίνεται ταιριαστό μεζεδάκι για το τσίπουρο μας.


Για επιδόρπιο

Ραβανί (ρεβανί) Βέροιας
Τo ραβανί της Βέροιας ξεχωρίζει από τα άλλα γιατί στο μίγμα του περιέχει γιαούρτι, μπόλικα αβγά και βούτυρο γάλακτος.