Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 24/3
Κοτόπουλο πετάλι στον φούρνο μπριάμ
Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο σε κοπή πεταλούδα και μαγειρεμένο με τα κλασικά και αγαπημένα υλικά του μπριάμ. Νόστιμο, θρεπτικό και light ότι πρέπει για το καθημερινό αλλά και για το κυριάτικο τραπέζι
Τρίτη 25/3
Μπακαλιάρος με πατάτες τηγανητές
Εύκολος και νόστιμος μπακαλιάρος με τηγανητές πατάτες, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τετάρτη 26/3
Γαριδομακαρονάδα με μαφαλντίνε και μαστίχα
Μια συνταγή που η θαλασσινή αλμύρα της γαρίδας δένει με τη γλυκιά, αρωματική και γήινη γεύση της μαστίχας σε μια σύνθεση που συμπληρώνεται από μια ελαφρά πικάντικη διάσταση απ’ το μπούκοβο. Χρησιμοποιείστε μια σχετικά ξηρή μαστίχα και συντονίστε το πιάτο να βγει όταν η παρέα κάθεται ήδη στο τραπέζι.
Πέμπτη 27/3
Αρμένικα κεμπάπ με σάλτσα εσμέ
Τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεμπάπ ψήνονται με αρμένικη συνταγή. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συνταγές το μυστικό είναι τα φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύστε με γιαούρτι και την ντοματένια-πικάντικη ωμή σάλτσα ντομάτας εσμέ!
Παρασκευή 28/3
Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Αν μέχρι σήμερα η κλασική σούπα έκανε τις φακές βαρετές, το φακόρυζο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια τις αναβαθμίζουν σε ένα πλούσιο γεύμα.
Σάββατο 29/3
Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο
Αν σας αρέσουν οι κυπριακές σεφταλιές, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή που τις ψήνει στον φούρνο και τις σερβίρει μαζί με ψητά κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου.
Κυριακή 30/3
Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι και ξηρό ανθότυρο Νάξου
Ένα πιάτο λιτό και γενναιόδωρο, που φέρνει στο τραπέζι μας την αυθεντική παρηγορητική γεύση της ελληνικής κουζίνας.