Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μία πληθωρική μακαρονάδα που όλοι αγαπάμε, τρώμε ψαράκι και όσπρια μαγειρεμένα όπως τα αγαπάμε και κλείνουμε με την θαλπωρή των μαμαδίστικων φαγητών.

Το μενού της εβδομάδας μέρα με τη μέρα

Δευτέρα 6/10

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτο

Μια μακαρονάδα που δεν απογοητεύει ποτέ: αφράτα κεφτεδάκια μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, σερβιρισμένα με σπαγγέτι. Ένα πιάτο που ενώνει όλη την οικογένεια στο τραπέζι. Υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της εβδομάδας; Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τρίτη 7/10

Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα

Παραδοσιακή γεύση από τα Επτάνησα: μπακαλιάρος με κοκκινιστή σάλτσα, πιπεριές και καυτερή πινελιά. Το κερκυραϊκό μπουρδέτο φέρνει στο τραπέζι θαλασσινή φρεσκάδα και σπιτική θαλπωρή. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τετάρτη 8/10

Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα

Κλασικό πιάτο άνεσης: ζουμερά γιουβαρλάκια σε ζεστή σούπα με λεμονάτη γεύση. Εύκολο, θρεπτικό και αγαπημένο, ιδανικό για όλη την οικογένεια τις δροσερές μέρες. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πέμπτη 9/10

Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα

Θρεπτικές και γεμάτες γεύση, οι φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα αποτελούν το πιο ζεστό, σπιτικό πιάτο. Ένα πλούσιο όσπριο που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παρασκευή 10/10

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και κόκκινες πιπεριές

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου ψήνονται με πατάτες και κόκκινες πιπεριές, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και χρώματα. Η απόλυτη μαμαδίστικη λιχουδιά για να κλείσει γευστικά η εβδομάδα. Συνοδεύουμε με γιαούρτι. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σάββατο 11/10

Μελιτζάνες παπουτσάκια με απάκι και ξηρό ανθότυρο

Μεσογειακό πιάτο με twist: μελιτζάνες παπουτσάκια γεμισμένες με καπνιστό απάκι και ξηρό ανθότυρο. Μια εκδοχή που παντρεύει την παράδοση με την κρητική νοστιμιά, ιδανική για Σαββατιάτικο τραπέζι. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κυριακή 12/10

Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό

Το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό: τρυφερό μοσχαράκι που σιγομαγειρεύεται με κριθαράκι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Ένα γιουβέτσι κλασικό, γεμάτο γεύση και ζεστασιά οικογενειακής παράδοσης. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα

Σαλάτα με ντοματίνια και κουνουπίδι

Δροσερή και ελαφριά σαλάτα με ντοματίνια και κουνουπίδι, που φέρνει ισορροπία στο τραπέζι. Πολύχρωμη, τραγανή και θρεπτική, συνοδεύει τέλεια κάθε γεύμα της εβδομάδας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Επιδόρπιο

Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα

Λουκουμάδες, ένα γλυκό που αγαπάει όλη η Ελλάδα. Ετοιμάζουμε σπιτικούς, λαχταριστούς λουκουμάδες, τους γεμίζουμε με σοκολάτα και τους σερβίρουμε με μέλι και λιωμένη σοκολάτα. Σίγουρα όλοι θα τρέξουν για δεύτερη μερίδα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.