Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/9
Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα
Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.
Τρίτη 26/9
Φραγκοκεφτέδες με τζατζίκι κυκλαδίτικο
Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σύρο. Οι κεφτέδες αυτοί παρασκευάζονται από χοιρινό κιμά και μαραθόσπορο, ενώ το γιαούρτι τούς προσθέτει μια νότα δροσιάς. Συνοδεύονται ιδανικά με κυκλαδίτικο τζατζίκι, που περιέχει και ξινοτύρι, αλλά και καυτερή πιπεριά.
Τετάρτη 27/9
Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι
Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις δροσερές νύχτες του φθινοπώρου…
Πέμπτη 28/9
Μοσχάρι με μελιτζάνες, κοκκάρια και καρδάμωμο
Στη συνταγή αυτή μαγειρεύουμε μοσχάρι κοκκινιστό αρωματισμένο με ανατολίτικα αρώματα από καρδάμωμο και σουμάκ.
Παρασκευή 29/9
Πίτα με πατάτες, ρεβίθια και φέτα
Έχετε όρεξη για πίτα αλλά δεν έχετε στο σπίτι τα κατάλληλα υλικά; Νομίζετε! Αν έχετε πατάτες, ρεβίθια και φέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη και πρωτότυπη πίτα!
Σάββατο 30/9
Σαρδέλες στη λαδόκολλα
Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ιδανικός μεζές για τις βραδιές με φίλους στο σπίτι.
Κυριακή 1/10
Χοιρινά μπριζολάκια στον φούρνο
Αυτά τα ζουμερά μπριζολάκια οφείλουν τη νοστιμιά τους στο υπομονετικό μαρινάρισμα σε μαρινάδα από μπίρα, μέλι και μουστάρδα. Συνοδεύονται ωραία με σπιτική κέτσαπ.
Για ορεκτικό
Τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας
Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους και είναι ότι πρέπει για συνοδευτικό κρέατος.
Για επιδόρπιο
Γαλατένιο κέικ με σάλτσα από raspberry
Το επιδόρπιο που συναντάμε σε πολλές χώρες-φυσικά και στο Μεξικό – σε μία διαφορετική εκδοχή που μας ξυπνά μνήμες από την παιδική μας ηλικία.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.