Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 26/6
Φαρφάλες ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και κατίκι Δομοκού
Γευστική και χορταστική μακαρονάδα με κολοκυθάκια, που μπορείτε να σερβίρετε και ως μακαρονοσαλάτα, στα καλοκαιρινά τραπέζια.

Τρίτη 27/6
Μπρουσκέτα με γουακαμόλε, αυγό ποσέ και μαυρομάτικα φασόλια
Φτιάχνουμε μπρουσκέτα με φασόλια, αυγό και αβοκάντο για ένα απόλυτα υγιεινό brunch που θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες.

Τετάρτη 28/6
Φτιάχνουμε ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα
Φτιάχνουμε ζουµερές ντοµάτες στον φούρνο, παραγεμισμένες με μοτσαρέλα και δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι.

Πέμπτη 29/6
Αρνάκι με μπάμιες
Το μυστικό γι’ αυτό το φαγητό είναι το αρνάκι να είναι καλά ψημένο και οι μπάμιες να μην είναι λιωμένες.

Παρασκευή 30/6
Γαρίδες μπουρδέτο
Αυτές οι γαρίδες με τη σάλτσα πάπρικας είναι ένας πολύ ωραίος θαλασσινός μεζές, που ταιριάζει μοναδικά με ούζο.

Σάββατο 1/7
Φτιάχνουμε πεντανόστιμα ρολάκια πίτσας
Φτιάχνουμε ρολάκια πίτσας και απολαμβάνουμε. Η συνταγή χρειάζεται λίγα υλικά και θα μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 2/7
Μελιτζάνες παπουτσάκια: το απόλυτο καλοκαιρινό λαδερό
Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό μεταμορφώνεται σε ένα πεντανόστιμο λαδερό πιάτο, που συνδυάζει τη μελιτζάνα με τον κιμά. Στη συγκεκριμένη εκδοχή προσθέτουμε τραχανά, αλλά και ξινομυζήθρα Κρήτης, για να απογειώσουμε τη νοστιμιά του.

Για ορεκτικό
Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι
Συνδυάζουμε τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Για επιδόρπιο
Τούρτα ψυγείου μπανόφι
Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Σερβίρεται σαν απλό επιδόρπιο, αλλά-γιατί όχι-και σαν τούρτα γενεθλίων!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.

Το άρθρο της εβδομάδας