Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 9/10
Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»
Πολυδουλεμένη, αγαπημένη συνταγή με πολλές παραλλαγές. Δοκιμάστε τη δική μας που ετοιμάζεται πολύ εύκολα…
Τρίτη 10/10
Πρασοτηγανιά
Πικάντικη, μοσχοβολιστή και λουκούμι! Βγάλτε τα ούζα και τα τσίπουρα. Κερνάμε μεζέ για όλη την παρέα! Από το τηγάνι θα φύγει!
Τετάρτη 11/10
Σαλάτα με χούμους, σιτάρι και ψητό χαλούμι
Μια χορταστική σαλάτα που δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Συνδυάζει πουρέ οσπρίου, σιτάρι, τυρί και λαχανικά, και στέκεται εύκολα και σαν κυρίως.
Πέμπτη 12/10
Κεφτέδες Μυτιλήνης και πιλάφι με γιαούρτι και δυόσμο
Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι. Εμείς τους σερβίρουμε εδώ με δροσερό πιλάφι με γιαούρτι και γίνονται ένα χορταστικό γεύμα!
Παρασκευή 13/10
Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές
Είτε νηστεύετε, είτε απέχετε από το κρέας, αυτά τα όσπρια παντρεύονται με έθνικ μπαχαρικά αρώματα και έχουν άλλη χάρη…
Σάββατο 14/10
Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό
Αχ αυτά τα λαζάνια… Όπως και να τα φτιάξουμε είναι απολαυστικά. Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τα τυριά τους πάνε πολύ και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε αυτή την απίστευτα νόστιμη συνταγή.
Κυριακή 15/10
Γεμιστό κοτόπουλο με γλυκοπατάτες
Ψήνουμε παραδοσιακά πατάτες κυδωνάτες και κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και κιμά στον ξυλόφουρνο ή στον οικιακό μας φούρνο.
Για ορεκτικό
Πίτσα τηγανητή με ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα
Φτιάχνουμε μια διαφορετική πίτσα χρησιμοποιώντας τηγάνι. Ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα δένουν αρμονικά και δίνουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.
Για επιδόρπιο
Τάρτα σοκολάτας με μήλο και αχλάδι
Μία διαφορετική τάρτα σοκολάτας με δύο φρούτα που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά της. Το μυστικό της, ο πουρές φρούτων κάτω από τη σοκολάτα, είναι αυτό που κάνει τη γευστική διαφορά.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.