Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
O Δημήτρης Χρονόπουλος, ζαχαροπλάστης, μάς απάντησε: «Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό είναι το μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια. Μου θυμίζει τόσο έντονα καλοκαίρι και την ώρα μετά τη θάλασσα που γύριζα πεινασμένος στο πατρικό μου και δεν έβλεπα την ώρα να το δοκιμάσω από τα χέρια της μητέρας μου. Με το που έμπαινα στο σπίτι με περίμενε στρωμένο τραπέζι και κατευθείαν με το μαγιό και τα αλάτια καθόμουν να το απολαύσω. Ειδικά, όταν τα κολοκυθάκια είναι από χέρι που λέμε, δηλαδή από κήπο, το φαγητό αυτό για μένα είναι συνώνυμο του καλοκαιριού».
Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ