Στο πλαίσιο απονομής των «Χρυσών Σκούφων» παρευρέθηκαν αναγνωρίσιμοι άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, ανάμεσά τους και πολιτικοί, που ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους για τη σχέση τους με την κουζίνα.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε πως έχει να μαγειρέψει από φοιτητής, ενώ η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ασιατική και το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό, είναι το παστίτσιο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως είπε, είναι καλύτερος μάγειρας, απ’ ότι οικονομολόγος. Μάλιστα, «αποκάλυψε» πως μαγειρεύει ανάμεσα στα άλλα ινδική, γαλλική και ιταλική κουζίνα. Η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου αποκάλυψε ότι δεν μαγειρεύει συχνά, γι’ αυτό, όπως εξήγησε, δεν έχει κάψει φαγητά, ενώ σημείωσε ότι απολαμβάνει τη μαγειρική, κυρίως όταν της μαγειρεύουν. Η Νάντια Γιαννακοπούλου αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να πετύχει ποτέ τον μουσακά, καθώς της βγαίνει πιο λαδερός απ’ ότι θα ήθελε, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης είπε ότι καίει σχεδόν όλα τα φαγητά και ότι αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια.

Τέλος, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, είπε πως έχει πάει να κάψει ολόκληρη κουζίνα, γιατί ξέχασε το λάδι για τις τηγανητές πατάτες στη φωτιά, ενώ η Κατερίνα Λέχου είπε πως το πιο παράξενο φαγητό, που έχει ποτέ δοκιμάσει, είναι το φίδι. Δείτε το σχετικό βίντεο.

* Λεζάντα φωτογραφίας ανοίγματος: Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα με βαθμό 15,5/20 παρέλαβαν οι Θωμάς Κουράκος (head chef της ζεστής κουζίνας του «Matsuhisa Athens»), Αστέριος Κουστούδης (executive chef Μεγάλης Βρεταννίας και King George, για το «Tudor Hall»), Θοδωρής Αγιοστρατίτης και Παναγιώτης Γιακαλής (ιδιοκτήτης και σεφ του «Patio»), Μιχάλης Νουρλόγλου και Γιάννης Πέρρας (σεφ του Premiere και F&B Director του Athenaeum Intercontinental) και Αλέξανδρος Κοσκινάς (σεφ του «Tudor Hall»). Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.