Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ο Βασίλης Θωμόπουλος, σκηνοθέτης, μάς είπε: «Λατρεύω τη χωριάτικη σαλάτα. Είναι για’ μένα το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό. Είμαι φανατικός “ψωμάς” και οι βούτες στο λαδάκι είναι το καλύτερό μου… Ειδικά το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες χτυπάνε “κόκκινο”, η ζουμερή και γλυκιά ντομάτα και το δροσερό αγγουράκι μοιάζουν με βάλσαμο στο στόμα μου… Με ωραία βαρελίσια φέτα και λίγη ρίγανη είναι ό,τι πρέπει. Δεν θέλω κάτι άλλο. Τα αβγά με ντομάτα είναι επίσης μια μεγάλη μου αγάπη γιατί έχουν μπόλικο ζουμί όπου βουτάω και ξαναβουτάω και ξαναβουτάω το ζεστό ψωμί… Και τα δυο φαγητά μου θυμίζουν τη μητέρα, τη γιαγιά και το χωριό μου».
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ