Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες-επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο-και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ, μάς απάντησε: «Γεμιστά. Μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία όταν παραθερίζαμε στο χωριό της γιαγιάς μου και είχε έναν πολύ μεγάλο πέτρινο φούρνο στην αυλή του σπιτιού και συνεννοούνταν όλες οι γειτόνισσες να ανάψουν τον φούρνο και να ψήσουν το δικό τους ταψί με τα γεμιστά. Τα αρώματα και οι γεύσεις έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στο μυαλό μου. Παρόλο που ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτήν την δουλειά από μικρό παιδί και έχω συναναστραφεί με πολλούς μαγείρους σε πολλές κουζίνες δεν έχω συναντήσει ξανά αυτήν την γεύση και αυτήν την νοστιμιά. Θεωρώ ότι ήταν για μένα μια μοναδική αυθεντική γαστρονομική εμπειρία του χωριού που δεν θα ξεχάσω ποτέ».
*O Σωτήρης Ευαγγέλου είναι Executive chef του Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ
Φωτογραφία: Στέφανος Τσακίρης