Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Η Κική Τριανταφύλλη, δημοσιογράφος, μάς απάντησε: «Χωρίς δισταγμό θα σας το πω: καρπούζι με φέτα και φυλλαράκια δυόσμου και στο πλάι ένα σημίτικο κουλουράκι με σουσάμι. Αλλά προσέξτε (υπάρχει «τοποθέτηση προϊόντος») το καρπούζι πρέπει να είναι από το μανάβικο του κυρίου Γιωργάκη και της κυρίας Κικίκτσας, Αριστοτέλους και Αγίου Μελετίου, γιατί μόνο τα δικά τους μου θυμίζουν τη γλύκα παιδικών καλοκαιριών. Στο video wallτου μυαλού μου προβάλλονται αναμνήσεις σε παραλίες και βουνά με μεγάλες παρέες και πολλά παιδιά, και καρπούζια να δροσίζονται εκεί που σκάει το κύμα ή μέσα σε αυλάκι. Τα σπάγαμε σε πέτρα, τα τρώγαμε ακόμα και χλιαρά, αλλά μόνο την καρδιά τους. Και απαραίτητα κάναμε καρπουζομαχίες, φτύνοντας όσο πιο μακριά μπορούσαμε τα κουκουτσάκια. Πρωτόγονα και ωραία. Καλοκαιρινά».
*H Κική Τριανταφύλλη είναι δημοσιογράφος στο Protagon.gr
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ
Φωτογραφία: Δημήτρης Ρουσουνέλος