Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, όπως αλλιώς λέγεται η Άννα Βίσση ποζάρει με μαγιό στα 62 της χρόνια και εντυπωσιάζει. Η Άννα Βίσση, λοιπόν, με το μαύρο μπικίνι της δείχνει τα αποτελέσματα της διαλειμματικής δίαιτας, που έκανε και που επιλέγουν να κάνουν και εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια βγήκε φωτογραφίες στην πισίνα του σπιτιού της στην Κηφισιά, όπου και τις ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Vissi (@annavissiofficial) on

«Όταν δεν μπορείς να φας, βγάζεις φωτογραφίες τον εαυτό σου» είχε γράψει η Βίσση βάζοντας μια σειρά από φωτογραφίες πριν ένα μήνα περίπου, όπου αποκάλυψε πως έκανε τη διαλειμματική νηστεία. Τι είναι όμως η διαλειμματική νηστεία και γιατί θεωρείται τάση σήμερα;

View this post on Instagram

A post shared by Anna Vissi (@annavissiofficial) on

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία
Με τον όρο αυτό εννοούμε την εναλλαγή μεταξύ κανονικής σίτισης και διατροφικού περιορισμού για κάποιες ώρες της ημέρας. Μπορεί να ακολουθηθεί και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, με το διατροφικό πλάνο να μοιράζεται με αντίστοιχο τρόπο σε ημέρες ομαλής σίτισης και νηστείας. Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για καλύτερη υγεία, φυσική κατάσταση και απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και το πνεύμα διδάσκοντας πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Οι άνθρωποι επιλέγουν τη διαλειμματική νηστεία για να χάσουν βάρος, να βελτιώσουν την υγεία τους σε πολλά επίπεδα και να αποκτήσουν διαφορετικό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια των ωρών της αφαγίας, που κυμαίνονται από 14 έως και 24, δεν λαμβάνεται καμία τροφή που να περιέχει θερμίδες. Μετά το πέρας των ωρών διατροφικού περιορισμού ακολουθείται ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής. Ερευνες έχουν δείξει ότι η εν λόγω νηστεία ωφελεί την υγεία και -μεταξύ άλλων- το καρδιαγγειακό σύστημα. Μάλιστα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η νηστεία όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και διαβήτη, αλλά οδηγεί σε σημαντικές θετικές αλλαγές στα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό του αίματος.

Μάθε παραπάνω για τη διαλειμματική νηστεία:
Διαλειμματική νηστεία: Αποτελεσματική και στη μείωση του κοιλιακού λίπους

Διαλειμματική Νηστεία: Δεν είναι δίαιτα, είναι τρόπος διατροφής

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως η αποχή από το φαγητό χαρίζει μακροζωία