Η Πάρος, δεν είναι αξιομνημόνευτη μόνο για τις παραλίες και τους γραφικούς οικισμούς της, αλλά και για μια σειρά από ποιοτικά τοπικά προϊόντα που αναδεικνύουν το ισχυρό γαστρονομικό κεφάλαιο που διαθέτει το νησί. Τα εστιατόρια της Πάρου, αξιοποιούν στο έπακρο όλες αυτές τις τοπικές πρώτες ύλες και δημιουργούν εμπνευσμένα μενού με άξονα την ποιότητα και την καινοτομία.
Κάπαρη
Bρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, με πανοραμική θέα. Τα τραπέζια του βρίσκονται σε ένα άνετο περίβολο, δημιουργώντας την αίσθηση της ιδιωτικότητας και επιτρέπει έτσι στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα χαλαρό δείπνο, ακόμα και ώρες αιχμής. Το Κάπαρη, αιχμαλωτίζει τις αυθεντικές γεύσεις του νησιού, με κεντρικό άξονα τα ντόπια υλικά των Κυκλάδων.
Στο μενού υπάρχουν θαλασσινά πιάτα με ιδιαίτερες σάλτσες ή εναλλακτικές γαρνιτούρες. Ανάμεσα στις επιλογές, είναι το σαλατούρι με καλκάνι, ροζ πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι, ψητή σουπιά, φιλέτο φρέσκου τόνου από την Κάλυμνο στη σχάρα, σαλάτα κινόα με παριανά χόρτα τουρσί και λαδολέμονο αγριομάραθου.
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 228 405 2070
Thalassamou
Μία γαστρονομική έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες στην Πίσω Αλυκή. Εκεί, τα τελευταία δέκα χρόνια, βρίσκεται το εστιατόριο Thalassamou, με τα λιγοστά τραπεζάκια του πάνω στο κύμα. Η σκιά από τα αλμυρίκια, σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα, δημιουργούν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό.
Το μενού, συνδυάζει την παράδοση, την καινοτομία και την μοντέρνα μαγειρική. Το μενού έχει πιάτα, όπως Carpaccio ψαριού και ceviche, ριζότο με ντόπιο γαριδάκι, ψητές γαρίδες με μαριναρισμένα κολοκυθάκια, σαρδέλα ψητή με κάπαρη και μαϊντανό, φιλέτα γόπας με κους κους παντζαριού.
Πίσω Αλυκή, Πάρος, τηλ. 228 409 1461
Mario
Στο λιμανάκι της Νάουσας, εκεί όπου πριν από 40 χρόνια βρίσκονταν οι αποθήκες των ψαράδων, υπάρχει το εστιατόριο του Mario, με τον Μάριο Τσαχπίνη να αφήνει το γαστρονομικό του στίγμα. Ο Μάριος, που μεγάλωσε στο νησί και μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του που διατηρούσε ουζερί στο κέντρο της πλατείας, γνωρίζει τη μυρωδιά της αυθεντικής κουζίνας.
Σύντομα, μετέτρεψε το εστιατόριό του σε προορισμό, αφού είναι αρκετοί εκείνοι που το επισκέπτονται για να δοκιμάσουν φρέσκο καρπάτσιο ψαριού, ταρτάρ καπνιστού σολομού, λιαστό χταπόδι με πικάντικη μαρμελάδα λεμονιού, παριανή μακαρονάδα, κριθαρώτο με όστρακα και φρέσκα ψάρια.
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 228 405 1047
Μαντζουράνα
Δύο νέοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστησαν την «Μαντζουράνα», ένα εστιατόριο με θαυμάσια θέα, που έχει αγαπηθεί τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες. Με κρεατοφαγικό προσανατολισμό και παριανές πρώτες ύλες, στο μενού υπάρχουν πιάτα όπως τηγανητές πατάτες με σάλτσα από αυγό και φέτα, μοσχαράκι με κρασί και κρεμμύδι, συκώτι με σταφίδες, κεφτεδάκια σχάρας με μαντζουράνα. Για επιδόρπια, προτείνονται ανάλαφρα γλυκά.
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 228 477 1171
Siparos
Πάνω στη θάλασσα, στο δρόμο προς Σάντα Μαρία, σε μια δροσερή αυλή με χαλαρή ατμόσφαιρα, ο σεφ Χρήστος Στέλλας ετοιμάζει φαγητό βασισμένο στα ψάρια και τα θαλασσινά. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως πεσκανδρίτσα με λινγκουίνι, καρπάτσιο ψαριού με αχινό και φύκια, και παστίτσιο με ραγού γαρίδας, αλλά και τοπικά πιάτα όπως η παριανή ρεβιθάδα με δεντρολίβανο και σκόρδο.
Νάουσα, Πάρος τηλ. 228 405 2785