Πόσες φορές έχετε ζήσει κι εσείς το σενάριο «βγήκα χτες με φίλους, ήπιαμε πάρα πολύ και σήμερα έχω έναν πονοκέφαλο, άστα!». Τι να πουν και στην Κορέα, όμως, -τη χώρα που, σύμφωνα με το Reuters, κρατά την πρωτιά στην κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ασίας! Κάθε πρόβλημα όμως έχει τη λύση του και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα παγωτό.

Launch-of-hangover-ice-cream

Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε παγωτό, βέβαια, ούτε θα το βρούμε στα ψυγεία της γειτονιάς μας. Τυχεροί είναι μόνο οι Κορεάτες, με το συγκεκριμένο παγωτάκι να υπόσχεται ότι απαλλάσσει από το απαίσιο αίσθημα του πονοκεφάλου πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα γιατροσόφια!

hovenia-dulcis-tree

Το παγωμένο γλύκισμα λέγεται Gyeondyo-bar, δηλαδή «κράτα γερά» (πετυχημένη ονομασία), έχει γεύση γκρέιπφρουτ και περιέχει χυμό από το δέντρο Hovenia dulcis ή αλλιώς “Σταφιδόδεντρο της Ανατολής”, που έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στην κινέζικη ιατρική και για τη θεραπεία του αλκοολισμού. Μάλιστα, υπάρχει τουλάχιστον μία μελέτη σύμφωνα με την οποία, όταν το βότανο ληφθεί πριν από το ποτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα.

Το θαυματουργό παγωτό διατίθεται από κορεατική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αλλά επειδή δεν προβλέπεται να έρθει στη χώρα μας σύντομα, κάντε κράτει με το ουζάκι, τις ρακές και τα συναφή!