Μια νέα εφεύρεση Ιάπωνα καθηγητή έρχεται να δώσει άλλη… γεύση στη δίαιτα! Τι θα λέγατε αν χορταίνατε μόνο κοιτώντας, μυρίζοντας ή και… δοκιμάζοντας μια οθόνη;

H εφεύρεση ονομάζεται Taste the TV (TTTV) και αποτελεί μια πολυ-αισθητηριακή εμπειρία, καθώς ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τι θέλει ανάμεσα σε μια γκάμα 10 φαγητών. Αφού επιλέξει αυτό που θέλει, η μυρωδιά του ψεκάζεται με έναν ειδικό μηχανισμό στην οθόνη. Έτσι, το μυρίζει και μπορεί μάλιστα και να το… δοκιμάσει, με εικονικό τρόπο, γλείφοντας την οθόνη. Για λόγους υγιεινής, υπάρχει ένα προστατευτικό κάλυμμα στο σημείο της οθόνης, όπου ο χρήστης μπορεί να γευτεί το φαγητό της επιλογής του.

Όπως δήλωσε στο reuters.com o Ιάπωνας καθηγητής του Meiji University, Homei Miyashita, αυτή η εφεύρεση θα μπορούσε να λειτουργήσει τέλεια την εποχή του covid-19. Απώτερος στόχος είναι να καταφέρει στο μέλλον να δημιουργήσει την αίσθηση στον χρήστη ότι βρίσκεται σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη της πόλης και απολαμβάνει το γεύμα του.

Ο καθηγητής στοχεύει ακόμα να φτιάξει μια πλατφόρμα όπου θα συλλέξει γνωστές γεύσεις από όλον τον κόσμο, που θα μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει και να «γευτεί».

Για να δούμε; Θα κυκλοφορήσει στην αγορά η συγκεκριμένη επένδυση; Ο Miyashita δήλωσε στο reuters ότι την πρωτότυπη συσκευή τη δημιούργησε εκείνος πέρυσι αλλά το κόστος για μια εμπορική τέτοια συσκευή ανέρχεται στα 875 δολάρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Δείτε επίσης:
Φίδι 3 μέτρων έκανε βόλτες στα ράφια με τα μπαχαρικά ενός σούπερ μάρκετ!

Αυτά είναι τα πιο παράξενα εστιατόρια του κόσμου!

5 χρήσιμα αλλά παράξενα gadgets για την κουζίνα σου