Εμείς διακρίσεις δεν κάνουμε. Αγαπάμε όλα τα lattes άνευ όρων: Με βανίλια, με φουντούκι, με λίγο Ράιν Γκόσλινγκ στο αφρόγαλα. Μέχρι και με γλυκιά κολοκύθα και κανέλα έχουμε δεχθεί να δοκιμάσουμε. Εκεί όμως που αποφασίσαμε να θέσουμε κάποια όρια ήταν όταν ακούσαμε για καφέ με γεύση βουβαλιού!

gallery-1507835771-3

Πρόκειται για τη νέα -αμφιλεγόμενη- τάση, που μάς έρχεται από τον μακρινό Καναδά και τη γνωστή αλυσίδα Tim Hortons. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας φτιάχνεται με μία δόση εσπρέσο, γάλα στον ατμό, μόκα και “έντονη γεύση σάλτσας βουβαλιού”. Το ρόφημα ολοκληρώνεται με αφράτη σαντιγί και “αρωματικά καρυκεύματα βουβαλιού”. Μπορεί εσύ μετά βίας να κρατιέσαι να μην τρέξεις στο μπάνιο, ακούγοντας και μόνο τη συγκεκριμένη περιγραφή, ωστόσο η εταιρεία επιμένει πως αυτός “ο περίεργος συνδυασμός γεύσεων” αποτελεί “μια απρόσμενα νόστιμη γλυκιά και πικάντικη λιχουδιά”.

latte2

Απ’ ό,τι φαίνεται η εταιρεία πρέπει να έχει πολύ χιούμορ, αφού αποφάσισε να διαθέσει το συγκεκριμένο latte σε δύο από τα καταστήματά της στην περιοχή Μπάφαλο (στα αγγλικά Buffalo σημαίνει βουβάλι) της Νέας Υόρκης. Τοπική εφημερίδα δήλωσε, μάλιστα, πως ο καφές “παραδόξως πίνεται” και πως “δεν πρόκειται για ενοχλητική γεύση σαν να πίνεις ένα άτσαλο μίγμα εσπρέσο και καυτερής σάλτσας ή σαν να βούτηξες μια φτερούγα κοτόπουλου σε ένα ποτήρι με ζεστό σοκολατούχο γάλα”. Άρα ίσως υπάρχει ελπίδα; Αμφιβάλλουμε. Βέβαια και παλαιότερα αν μας έλεγες πως σήμερα θα πίναμε latte με κουρκουμά ή κάρβουνο, πάλι θα γελούσαμε…