Είχατε σκεφτεί ποτέ, πως για να αγοράσετε ένα σπίτι θα μπορούσατε να πουλήσετε τα μπουκάλια με αλκοόλ, που σας έχουν κάνει δώρο; Από ότι φαίνεται το σκέφτηκε ο Μάθιου Ρόμπσον από την Αγγλία.

Συγκεκριμένα, ο Μάθιου λάμβανε από τον πατέρα του ως δώρο για τα γενέθλιά του από την γέννησή του ένα μπουκάλι ουίσκι, ωστόσο μόλις πήγε 28 ετών βρήκε πως θα τα αξιοποιήσει. Σύμφωνα με το BBC, για τα 28 μπουκάλια ουίσκι Macallan, (που μάζεψε όλα αυτά τα χρόνια ο νεαρός) ο πατέρας του ξόδεψε από το 1992 έως σήμερα περίπου 5.000 λίρες, ωστόσο η συλλογή τώρα αξίζει περισσότερο από 40.000 λίρες και έχει διατεθεί προς πώληση, καθώς ο Μάθιου θέλει να αγοράσει σπίτι.

Ο 28χρονος είπε ότι τα μπουκάλια ουίσκι μάλλον δεν ήταν το καλύτερο δώρο για ένα νεαρό αγόρι, ωστόσο τα συνόδευαν αυστηρές συστάσεις να μην ανοίξουν ποτέ. «Κάθε χρόνο το έπαιρνα ως δώρο γενεθλίων», είπε ο Μάθιου. «Νόμιζα ότι ήταν ένα αρκετά περίεργο δώρο καθώς ήμουν πολύ νέος για να αρχίσω να πίνω αλκοόλ. Αλλά είχα αυστηρές οδηγίες, ποτέ να μην τα ανοίξω και έτσι έμειναν όλα άθικτα».

Όπως αναφέρεται, οι ειδικοί λένε ότι τα μπουκάλια Macallan που έχει ο νεαρός στην κατοχή του έχουν συλλεκτική αξία και ο Μάθιου ελπίζει να πουλήσει τη συλλογή του για 40.000 λίρες ώστε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει σπίτι.

Την πώλησή τους έχει αναλάβει ειδικός μεσίτης, ο οποίος τόνισε ότι η αξία του Macallan έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία 5 έως 10 χρόνια. Από ότι φαίνεται υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τη συλλογή, κυρίως από αγοραστές από τη Νέα Υόρκη και την Ασία.

Διαβάστε επίσης:
Μην πετάτε το «τραπεζάκι» της πίτσας! Χρησιμεύει για το κινητό σας…

12χρονος έφτιαξε φάρμα μανιταριών στο υπόγειο του σπιτιού του

Υπάλληλοι πολυκαταστήματος στην Ιαπωνία φορούν «χαμογελαστές» μάσκες