Όλοι οι λάτρεις του Instagram εκεί έξω ξέρουν πολύ καλά ότι είναι πολύ εύκολο να χαθείς για ώρες μέσα στην εφαρμογή, μοιράζοντας απλόχερα καρδούλες. Εκεί όμως που το πράγμα γίνεται άκρως “επικίνδυνο” είναι όταν κάνεις “το λάθος” και πατήσεις hashtags, όπως #foodporn ή #cheatmeal, τα οποία αναπόφευκτα οδηγούν σε έναν βομβαρδισμό με φωτογραφίες ζουμερών burgers και πολύχρωμων donuts. Άντε μετά να μείνεις πιστός στη δίαιτά σου…

insta2

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετώπιζε και η Kathleen Vuong, μέχρι που ανακάλυψε μερικά διαφορετικά hashtags, όπως τα #fitfood και #eatclean. Εκείνο όμως που τής τράβηξε πραγματικά την προσοχή ήταν το #IFIYM ή αλλιώς If It Fits Your Macros, που αναφέρεται σε ένα είδος διατροφής που εστιάζει στη συγκεκριμένη ποσότητα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνη, λιπαρά και υδατάνθρακες, που χρειάζεσαι καθημερινά. Η διαφορά με άλλες δίαιτες είναι ότι αυτή σού επιτρέπει να τρως ό, τι ποθεί η ψυχή σου, με την προϋπόθεση να μην ξεπερνάς την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών που χρειάζεσαι.

insta

kat insta

Έτσι η Kathleen άλλαξε τελείως τον τρόπο που έβλεπε το φαγητό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τον τρόπο που τρεφόταν η ίδια. Αντί να τρώει το 1/4 ενός σάντουιτς σε κάθε γεύμα της, όπως συνήθιζε, άρχισε να απολαμβάνει το φαγητό, ψάχνοντας στο Instagram εναλλακτικές για τα αγαπημένα της “αμαρτωλά” πιάτα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε το δικό της διατροφικό ημερολόγιο στην εφαρμογή (@whatkateats). Υποστηρίζει μάλιστα ότι χάρη σε αυτό αλλά και στους λογαριασμούς άλλων φανατικών του υγιεινού φαγητού, κατάφερε να χάσει 5 κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. “Τα hashtags σε βοηθούν να βρεις άλλους ανθρώπους που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα ή αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Βρίσκεις έτσι μια κοινότητα ανθρώπων εκεί. Ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος και αυτό είναι ένα πολύ καθησυχαστικό συναίσθημα”, εξήγησε σε πρόσφατή της συνέντευξή. #Συμφωνούμε.

Δείτε ακόμα:
Πώς έμεινα μισή με μία απλή αλλαγή στη διατροφή μου