Το blue cheese είναι από τυριά με την πολύ ιδιαίτερη γεύση, που είτε αγαπάς είτε μισείς. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σου έχουμε ευχάριστα νέα μιας και πλέον υπάρχει και μία πολύ δροσερή εκδοχή του.

Το κατάστημα La Gelatiera στο Λονδίνο έκανε το blue cheese παγωτό, συνδυάζοντας το με ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά του, τα καρύδια -στην καραμελωμένη εκδοχή τους φυσικά, μιας και πρόκειται για γλύκισμα. Βέβαια, λόγω της ιδιαίτερα έντονης γεύσης του, μόνο όσοι πραγματικά αγαπούν το τυρί μπορούν να το απολαύσουν.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό, που φτιάχνουν αποκλειστικά με blue cheese από την Κορνουάλη, με κάθε κιλό παγωτού να περιέχει περίπου 100γρ. τυριού. Μάλιστα, ακριβώς επειδή το φτιάχνουν με ένα συγκεκριμένο τυρί μόνο, δεν κυκλοφορεί συνέχεια, αλλά μόλις 2 φορές κάθε μήνα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του τυριού. Αν όμως βρεθείς στο Λονδίνο, ακόμη και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο παγωτό, το La Gelatiera μπορεί να σε αποζημιώσει με άλλες ασυνήθιστες γεύσεις, όπως μανιτάρια πορτσίνι με σοκολάτα!!

info
www.lagelatiera.co.uk