Ένα νέο, μοναδικό στο είδος του, ουίσκι δημιούργησε η αμερικανική εταιρία οινοπνευματωδών, Tamworth Distilling, σε συνεργασία με μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του New Hampshire. Το όνομα του νέου προϊόντος είναι Crab Trapper, που σημαίνει “παγιδευτής καβουριών” και είναι φτιαγμένο από… πράσινα καβούρια! Ο λόγος για τη δημιουργία αυτού ασυνήθιστου αποστάγματος, ήταν η ανάγκη να βρεθεί μια χρήση για τον ανεπιθύμητο πληθυσμό πράσινων καβουριών που προκαλεί τεράστια προβλήματα στο παράκτιο οικοσύστημα της Νέας Αγγλίας.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το συγκεκριμένο είδος καβουριών μπορεί να φάει έως και 50 μύδια ή στρείδια την ημέρα και να οδηγήσει τα οστρακόδερμα σε αφανισμό, ενώ προκαλεί προβλήματα στο οικοσύστημα γενικότερα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει στρατηγική για τον έλεγχο των πληθυσμών των πράσινων καβουριών που μαστίζουν την περιοχή και γι’ αυτό ήταν επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει κάποια λύση.

Με τη χρήση τους ως βάση για ουίσκι, το αποστακτήριο ελπίζει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Χιλιάδες πράσινα καβούρια που αλιεύτηκαν από το Νιου Χάμσαϊρ, μαγειρεύτηκαν, εμπλουτίστηκαν με ουδέτερα αποστάγματα δημητριακών και στη συνέχεια έγινε η απόσταξη, όπου προστέθηκε μείγμα μπαχαρικών από πάπρικα, δάφνη, σπόρους μουστάρδας, σπόρους κόλιανδρου, σπόρους άνηθου, κανέλα, γαρύφαλλο. Το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, δίνει νότες σφενδάμου, βανίλιας και καραμέλας στη μύτη, αλλά μπαχαρικών.

Το Crab Trapper προς το παρόν διατίθεται σε μπουκάλια των 200 ml με τιμή 65 δολάρια. Είναι περιορισμένης παραγωγής και στην Ελλάδα, μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Seelbachs.com, ή απευθείας από το Tamworth Distillery.

Διαβάστε ακόμα:

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή σπάνιων ουίσκι

Πώς είναι να γεύεσαι το πιο ακριβό ιρλανδέζικο ουίσκι στον κόσμο;

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξαναπιείς ουίσκι