Ο κορωνοϊός… τέχνας κατεργάζεται καθώς φαίνεται! Καθώς η εστίαση άνοιξε σε όλον τον κόσμο, αλλά τα κρούσματα αρχίζουν και πάλι να πολλαπλασιάζονται ειδικά τώρα που ο καιρός έχει αρχίζει να κρυώνει, οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ψάχνουν τρόπους να κρατήσουν τις αποστάσεις τους.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου του πολυτελούς ξενοδοχείου Hosinoya στην Ιαπωνία. Στο ίδιο τραπέζι έχουν τοποθετηθεί ειδικά παραδοσιακά φανάρια, σε μέγεθος που χωράει ικανοποιητικά ένας άνθρωπος για να μπορέσει να φάει μέσα. Ποιος είναι ο στόχος τους; Να τηρούν τις αποστάσεις που χρειάζονται, ενώ παράλληλα να εμποδίζουν τα μικροσωματίδια να εκτινάσσονται καθώς οι συνδαιτημόνες απολαμβάνουν το δείπνο τους αλλά και τη συζήτησή τους!

Τα μεγάλα αυτά φανάρια έχουν κατασκευαστεί από τον καλλιτέχνη Kojima Shoten στο Τόκιο, ο οποίος μιμήθηκε το παραδοσιακό ιαπωνικό φανάρι σε μια πιο μοντέρνα κατασκευή. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό είναι το βινύλιο, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μπορούν να βλέπονται ενώ γευματίζουν. Κάθε κατασκευή έχει 102 μέτρα ύψος και 75 εκ. διάμετρο.

Το μενού είναι και το ίδιο μέρος της εμπειρίας. Αποτελείται από πιάτα που έχουν ετοιμαστεί με γαλλικές τεχνικές, ενώ το δείπνο κοστίζει 190 δολάρια το άτομο!

Έξυπνο; Πρωτότυπη ιδέα, δεν λέω και προκαλεί ασφάλεια! Παράλληλα, δεν είναι μια καθόλου φθηνή λύση. Αλλά είναι και λίγο κλειστοφοβικό!… Τι λέτε;

Δείτε επίσης:
Γιατί ένα πιάτο φουντώνει τη διαμάχη Ιαπωνίας με Βόρεια και Νότια Κορέα

Θα πίνατε τον καφέ σας μέσα σε κουβούκλια;

Υπάλληλοι πολυκαταστήματος στην Ιαπωνία φορούν «χαμογελαστές» μάσκες