Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων αναζητούν τρόπους που καθιστούν τις επιχειρήσεις βιώσιμες με την παράλληλη τήρηση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού. Στη Βουδαπέστη, έφτασαν σε άλλο επίπεδο σερβίροντας τα πιάτα τους σε τροχό λούνα παρκ.
Το εστιατόριο Costes αποφάσισε να ανεβάσει τη γαστρονομία σε άλλα… επίπεδα αλλά όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Σε μια προσπάθεια λοιπόν για την τήρηση των αποστάσεων εν καιρώ κορωνοϊού, σερβίρουν μενού υψηλής γαστρονομίας στα… ψηλά στο φημισμένο γιγαντιαίο τροχό Eye της Βουδαπέστης (Budapest Eye) με φόντο την απρόσκοπτη θέα της πόλης. Ο ιδιοκτήτης Κάρολι Γκεντάι, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει αφού αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν τουρίστες και οι θέσεις στον τροχό είναι ιδανικές για την τήρηση των αποστάσεων. Όσο για το κόστος; Τα εισιτήρια ξεκινούν από 155 δολάρια και είναι ήδη sold out για την περίοδο που θα σερβίρουν αλλά όσοι δεν πρόλαβαν ίσως να καταφέρουν να βρουν διαθέσιμες θέσεις τους πιο θερμούς μήνες που θα επαναληφθεί η εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει μοσχαράκι κατσαρόλας και τερίνα πάπιας με ψητά λαχανικά, ψητά νιόκι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και αχλάδια belle Hellene. Εμπειρία όντως!
Φωτογραφία: Krisztian Bodis/Costes Group
Δείτε επίσης
Κορωνοϊός – Ισπανία: Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες
Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα μέτρα για μπαρ και παμπ
Κορωνοϊός: Τα νέα μετρά για την εστίαση στην Ιταλία