Εστιατόριο στο Παρίσι προσφέρει στους πελάτες του ένα αλλιώτικο μενού με…έντομα.

Συγκεκριμένα ο σεφ Λοράν Βεγιέ στο εστιατόριο Ιnoveat έχει εντάξει στο μενού του σαλάτα γαρίδας με κίτρινο σκουλήκι, τραγανά έντομα με λαχανικά και ένα επιδόρπιο, ακρίδες κεκαλυμμένες από σοκολάτα! Στο ειδυλλιακό Παρίσι, τα πιάτα του Βεγιέ φαίνεται να κερδίζουν την «περιπετειώδη» πελατεία του εστιατορίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #inoveat (@restaurant.inoveat)

Να σημειώσουμε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) θεώρησε ότι συγκεκριμένα σκουλήκια ήταν κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τον Μάιο ενέκρινε την πώλησή τους στην αγορά. Ο Οργανισμός έχει δεχθεί περισσότερες από δώδεκα άλλες αιτήσεις για προϊόντα διατροφής με έντομα, όπως είναι οι γρύλοι και οι ακρίδες. Τα σκουλήκια και τα έντομα γενικότερα, θα μπορούσαν να προσφέρουν μια βιώσιμη και χαμηλής εκπομπής άνθρακα πηγή τροφίμων για το μέλλον.

Δειπνώντας με τις δύο κόρες του, ο Σοχέιγ Αγιαρί υποστήριξε: «Νιώθω σαν να βρίσκομαι σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο, εκτός από το ότι η ιδέα πίσω από αυτό που τρώω είναι διαφορετική. Και ειλικρινά, οι γεύσεις είναι πολύ παρόμοιες (με το κανονικό φαγητό)».

Η μικρή κόρη του Αγιαρί ήταν εξίσου θετική: «Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και επιπλέον, είναι καλό.»

Ο Βεγιέ καλλιεργεί σκουλήκια στο χώρο του και τα εκτρέφει με βρώμη και λαχανικά. Ενώ το σκουλήκι του γεύματος μπορεί να μοιάζει με ένα ορεκτικό, στην πραγματικότητα είναι οι προνύμφες του σκαθαριού που είναι σκούρες, πλούσιες σε πρωτεΐνες, λίπη και φυτικές ίνες.

Δείτε επίσης:
Και όμως δημιουργήθηκε «Γκερνίκα» από σοκολάτα

Φούρναρης έφτιαξε μπισκότα με τη φωτογραφία του ληστή και τον βρήκε

Σερβία: Ταβέρνα κερνάει φαγητό σε όποιον εμβολιαστεί