Εσείς αλήθεια πόσα θα δίνατε για ένα hot dog; Σε πολλές καντίνες κοστίζει ακόμη και 1 ευρώ, σε μία όμως ξεπερνάει τα 100!

Το πολύτιμο αυτό “βρώμικο” πωλείται σε καντίνα του Τόκιο και μάλιστα έχει κερδίσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως το πιο ακριβό hot dog του κόσμου. Για να το γευτεί κάποιος δε, πρέπει να προνοήσει να το παραγγείλει τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα, γιατί οι δημιουργοί του χρειάζονται χρόνο για να προετοιμάσουν τα υλικά του Junni Ban, όπως ονομάζεται αυτό το hot dog – χρυσάφι.

hotdog olivemagazinegr2

Όπως καταλαβαίνετε άλλωστε, όταν πληρώνεις πάνω από 100 ευρώ δεν γίνεται να σου σερβίρουν απλά το κλασικό λουκάνικο με κέτσαπ και μουστάρδα. Το συγκεκριμένο hot dog λοιπόν περιέχει λουκάνικο bratwurst με καπνιστό τυρί, κρεμμύδια ψημένα σε βούτυρο teriyaki, μανιτάρια maitake, μοσχάρι wagyu (ιαπωνικό μοσχάρι), φουά γκρα, μαύρη τρούφα, χαβιάρι και ιαπωνική μαγιονέζα, ενώ το ψωμάκι του είναι μπριός.

Οι δημιουργοί του Junni Ban χρειάστηκαν ένα χρόνο για να τελειοποιήσουν το γευστικό τους αριστούργημα, ωστόσο στόχος τους δεν είναι να αυξήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, καθώς τα έσοδα από το πανάκριβο hot dog διατίθενται στον Ερυθρό Σταυρό.