Πώς σου φαίνεται, αν έπαιρνες ένα πιάτο από ανακυκλωμένο ανανά, το οποίο στη συνέχεια θα το φύτευες;

Συγκεκριμένα, κολομβιανή εταιρία δημιουργεί πιάτα μιας χρήσεως από ανακυκλωμένο ανανά που χάρη στους σπόρους που περιέχουν μπορούν να φυτευθούν αντί να πεταχτούν. Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρία Lifepack παράγει τα εν λόγω πιάτα μιας χρήσης από τα κομμάτια του ανανά που δεν τρώγονται, μαζί με ανακυκλωμένο χαρτί.

Ο πολτός που παράγεται μετατρέπεται σε επίπεδα κομμάτια που στεγνώνουν στον ήλιο και στη πορεία που κόβονται, μετασχηματίζονται σε πιάτα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως η εταιρία προτείνει τα πιάτα αυτά να φυτευθούν στο χώμα, καθώς η διάσπαση των υλικών απελευθερώνει τους σπόρους που υπάρχουν από την πρώτη ύλη τους, τον ανανά και μπορούν να βλαστήσουν!

«Δε θέλαμε μόνο να παραγάγουμε κάτι από ανακύκλωση που θα είναι και βιοδιασπώμενο. Θέλαμε να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που θα γεννά ζωή» εξηγεί ο συνιδρυτής της εταιρίας, Αντρές Μπεναβίδες. Η παραγωγή της εταιρίας φτάνει τα 12.000 πιάτα από χαρτί και ανανά την ημέρα. Αυτά κοστίζουν περίπου 30% περισσότερο από τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης.

Δείτε επίσης:
«Untouched by Light»: Το κρασί που δημιουργήθηκε στο απόλυτο σκοτάδι

Οι νυχτερίδες θα σώσουν το κρασί του Μπορντώ;

Βρήκαμε τον πιο ακριβό καφέ στο Λονδίνο, κόστους £50 το φλιτζάνι!