Στην ξεκαρδιστική, ομώνυμη ταινία, σε σκηνοθεσία Λουκ Μπεσόν, ο καλύτερος μπάτσος της Γαλλίας Υμπέρ Φιορεντίνι (Ζαν Ρενό), που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα λόγω των ανορθόδοξων μεθόδων του, ταξιδεύει στην Ιαπωνία ύστερα από το θάνατο της Μίκο, του μοναδικού έρωτα της ζωής του, που μια μέρα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει σημεία ζωής! Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως το πρώην αμόρε τού έχει αφήσει μια ενδιαφέρουσα κληρονομιά, που μεταφράζεται σε εκατομμύρια στην τράπεζα και μία… κόρη! Ετοιμαστείτε για απρόβλεπτες καταστάσεις, σύγκρουση με τη Γιάκουζα, γκάφες και, φυσικά, σούπερ καυτερό wasabi που αφήνει τον Υμπέρ ατάραχο, ενώ τον φίλο του «Μόμο», κατακόκκινο και με λόξιγκα από το κάψιμο!

wasabi1

fresh-wasabi-7760

Έτσι, για την ιστορία:
Πρόκειται για τη ρίζα του γιαπωνέζικου φυτού «wasabia japonica». Φρέσκια διατηρείται λίγο, γι’ αυτό θα τη βρείτε τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή έτοιμης πάστας. Είναι εξαιρετικά καυτερή και έχει χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Θα συνοδεύσετε με αυτό κυρίως πιάτα με ωμά ψάρια – σούσι και σασίμι, σε ανάμιξη με σάλτσα σόγιας.

Δοκιμάστε κι εσείς να φτιάξετε αυθεντικό wasabi σπίτι σας και ανακαλύψτε τα όριά σας…

Wasab3

Πάστα wasabi
Η συνταγή απαιτεί ίση αναλογία σκόνης και νερού, οπότε εξαρτάται από εσάς την ποσότητα που θα ετοιμάσετε!

Υλικά
30ml σκόνη wasabi
30ml νερό

Διαδικασία
Χτυπάτε πολύ δυνατά τη σκόνη wasabi με το νερό μέχρι να πάρετε μια πάστα ελαφρώς όχι πολύ αραιή, που να στέκεται. Σκεπάζετε την πάστα και την αφήνετε στην άκρη για 10-15 λεπτά να βγάλει όλα τα αρώματά της.

sushi_wasabi

Συνοδεύετε με την πάστα σούσι ή σασίμι ή ανακατεύετε μια μικρή ποσότητα σε μαγιονέζα ή άλλη σάλτσα ή άλειμμα της επιλογής σας για να δώσετε μια καυτερή επίγευση. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο ανακατεύοντάς τη με λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσει τη γεύση της για 1-2 μέρες επιπλέον.

Δείτε εδώ τι παθαίνει ο «Μόμο» μόλις δοκιμάζει wasabi:
https://www.youtube.com/watch?v=PEliqpcXIrU

Απολαύστε και το ξεκαρδιστικό τρέιλερ της ταινίας: