To Varoulko Santorini στο Ημεροβίγλι είναι το εστιατόριο του Grace Hotel του ομίλου Auberge Resorts Collection. Σε ένα μέρος με φοβερή θέα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το μενού που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου.
Ο βραβευμένος σεφ γνωρίζει πολύ καλά πώς να αναδεικνύει τα πιο απλά υλικά σε ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, με άρωμα Ελλάδας. Στα πιάτα του μενού πρωταγωνιστούν ΠΟΠ προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας: ελιές και ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο, μπλε καβούρι Πιερίας, ντοματίνια, φάβα και ξιδάτη κάππαρη από τη Σαντορίνη, τυριά από τη Νάξο, την Κρήτη και την Άνδρο.
Το μενού 2023
Στο τιμόνι του Varoulko Santorini βρίσκεται ο έμπιστος συνεργάτης του Λευτέρη Λαζάρου, ο chef Ηλίας Τσικρίκης, που ηγείται μιας ομάδας από ικανότατους και έμπειρους γνώστες της ελληνικής κουζίνας. Το μενού 2023 ξεκινά με μία ποικιλία amuse bouche –ανάμεσά τους ένα πανέμορφο τραγανό παντζάρι με ταραμά και συνεχίζεται με μια σούπα και ψάρια μαγειρεμένα με τρόπους που παντρεύουν την ελληνική κουζίνα με τις μοντέρνες τεχνικές (ψητή σουπιά με λαχανικά και κουκουνάρι, φιλέτο χριστόψαρο με άγριες αγκινάρες Τήνου, τραγανή τσίπουρα, μπαρμπούνι σοτέ). Ακολουθεί μία κοτολέτα αρνιού γεμιστή με αρωματικά φυτά, μανιτάρια και ελιές, ενώ το μενού κλείνει με γλυκό σοκολάτα.
Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός για το πάθος του για τη μαγειρική απλότητα, δημιουργεί ιδιαίτερα πιάτα με απρόσμενους συνδυασμούς υλικών, υπηρετώντας κλασικές γεύσεις με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο. Η μνήμη της γεύσης είναι το ζητούμενο και αυτό που θα ωθήσει τον επισκέπτη να επιστρέφει ξανά και ξανά στα εστιατόριά του.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «ποτέ δεν βγαίνουν από το μενού στο Bαρούλκο τα επιτυχημένα πιάτα όπως η πεσκανδρίτσα ή το καλαμάρι με πέστο» – πιάτα που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία του. «Στόχος μου είναι το φαγητό στο Varoulko Santorini να σημαδέψει τον επισκέπτη. Σημασία έχει τα πιάτα να διαθέτουν χαρακτήρα, να κάνουν αυτόν που τα τρώει να σκέφτεται μία παρθενογένεση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες του Grace αναζητούν στη συνέχεια το Βαρούλκο στον Πειραιά»
Το Bar 363
Το Bar 363 παίρνει το όνομά του από το υψόμετρο στο οποίο στέκει (363m πάνω από τη θάλασσα). Εδώ ειδικευμένοι barmen και mixologists ετοιμάζουν πρωτότυπους συνδυασμούς αλκοόλ και μυρωδικών, με την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Αθηναϊκού bar, Baba Au Rum. Στον κατάλογο του 363 , μεταξύ άλλων, συναντά κανείς δροσερά απεριτίφ, με βάση το τοπικό γλυκό κρασί Vinsanto αλλά και διάφορα φρούτα, μυρωδικά και μπαχαρικά.
Παράλληλα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα hit του Baba Au Rum όπως το Spicy Baba, με βάση το ρούμι και το White Paloma με βάση την τεκίλα, αλλά και ένα cocktail με βάση το τσίπουρο: το Island Silver Fizz, με κόκκινο βερμούτ, βατόμουρα, μια αφηρημένη ιδέα κεράσι, λάιμ και σόδα αρωματισμένη με ανανά. Παράλληλα, θα βρείτε και μια παραλλαγή του Bloody Mary, το Bloody Grace, με φρέσκο χυμό από Σαντορινιά τομάτα και σέλερι, μαγειρεμένα με θυμάρι, λεμόνι, και βασιλικό, στα οποία προστίθεται ελληνικό τσίπουρο O/Purist, μερικές σταγόνες vinsanto από τη Σαντορίνη και το καλύτερο αλάτι του κόσμου από τη Βόρεια Θάλασσα.