Η στοά στον αριθμό 7 της Σταδίου φιλοξενούσε κάποτε ένα από τα πρώτα ασιατικά εστιατόρια της πόλης, το Far East. Αργότερα το ατμοσφαιρικά σκοτεινό, μυστηριώδες και γοητευτικό Kitty Cat. Ύστερα για χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτη μέχρι πριν από λίγο καιρό όταν άνοιξε το bar restaurant Wild Poppies και άρχισε ξανά να κάνει θόρυβο και να αποκτά ενδιαφέρον.

Το εσωτερικό του κοσμούν τροπικά ψάρια και καρχαρίες, τα οποία είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους. Οι σωστοί φωτισμοί που όσο περνάει η ώρα χαμηλώνουν προσθέτουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα μυστήριο και εξωτισμό στην όλη ατμόσφαιρα. Δύο μπάρες (μια στην είσοδο και μια ακόμα στο βάθος) δίνουν το στίγμα ότι εδώ το ποτό παίζει σημαντικό ρόλο, όσο και το φαγητό. Άλλωστε είπαμε το καινούργιο Wild Poppies είναι ένα bar restaurant, που όσο περνάει η ώρα τόσο ανεβάζει την ένταση της μουσικής. Πράγμα που πρέπει να έχετε καλά στο μυαλό σας αν είστε από εκείνους που δεν θέλουν η μουσική να ξεπερνάει ορισμένα ντεσιμπέλ την ώρα που δειπνούν.

Πάμε όμως στα της κουζίνας. Αυτή την έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής, ο οποίος σχεδίασε ένα μενού που πατάει πάνω στις ασιατικές κουζίνες. Ένα πεδίο που ο Σπύρος αγαπά και γνωρίζει καλά. Έτσι Ιαπωνία, Ταϊλάνδη και Κίνα συνδυάζονται σε ένα ωραία δομημένο μενού με πολλές εντάσεις. Εντάσεις που αρέσουν πολύ στο σεφ και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Όπως για παράδειγμα τα ρολάκια τόνου με kizami mayo, avocado και πίκλα jalapenos που ναι μεν ήταν νόστιμα όμως αρκετά καυτερά. Αντίθετα πιο ισορροπημένο και με ωραίες οξύτητες ήταν το ceviche μυλοκόπι με yuzu leche, κουμκουάτ και kaffir lime, που μπήκε στη μέση του τραπεζιού και εξαφανίστηκε στο λεπτό. Κάτι που συνέβη και με την σαλάτα Thai Salad με τα τραγανιστά φασολάκια, την έντονη fish sauce και το chilli και την μέντα να χαρίζουν μια καυτερή αλλά και συνάμα δροσερή αίσθηση.

Οι gyozas – είναι από τα αγαπημένα πιάτα του Σπύρου – με χοιρινό, μανιτάρι, kizami wasabi και ponzu γίνονται μια απολαυστική χαψιά. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τα μικρά bao burgers με κοτόπουλο, kimchi, daikon που έχαναν τη νοστιμιά τους μιας και ήταν πολύ καυτερά και ήταν η μόνη αίσθηση που έμενε στο στόμα μετά από κάθε μπουκιά. Από την άλλη τα Thai Noodles με γαρίδες, σκόρδο, pak choi και σως σόγιας, μπορεί να ήταν και αυτά καυτερά, αλλά στη σωστή δόση που επέτρεπε να απολαύσει κανείς το πολύ νόστιμο γευστικό τους προφίλ. Τέλος, το short ribs με yuzukosho και πιπεριές padron, που έκλεισε το δείπνο μας, ήταν σωστά ψημένο και συνοδευόταν από μία green curry sauce.

Το Wild Poppies αν και «κρυμμένο» στη στοά, εκείνη τη Δευτερά που το επισκεφτήκαμε, ήταν σχεδόν γεμάτο από μικρές νεαρές κυρίως παρέες. Η μουσική κρατούσε την διάθεση ψηλά αλλά ταυτόχρονα επέτρεπε να μιλήσει κανείς άνετα με τους συνδαιτημόνες του – πράγμα που ίσως δεν συμβαίνει τα Παρασκευοσάββατα.

Info
Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, τηλ.: 210 3233 334