Οι Κυκλάδες ως γνωστόν αγαπούν τα δημοφιλή εστιατορικά στέκια της Πρωτεύουσας και κάθε καλοκαίρι τα «αγκαλιάζουν» στις ομορφότερες και πλέον αναγνωρίσιμες ανά τον κόσμο, παραλίες τους. Η Μύκονος, πρωταγωνίστρια σε αυτό το νησιώτικο εστιατορικό αλισβερίσι, υποδέχεται και φέτος, στις αμμουδιές και στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της παλιούς και νέους γνώριμους που υποκλίνονται στην λάμψη του αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού.

Ένας από αυτούς τους γνώριμους, το βραβευμένο εστιατόριο Παπαϊωάννου που αυτό το καλοκαίρι, ανοίγει πανιά για το νησί των Ανέμων και πιο συγκεκριμένα, την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Στις αποσκευές του παίρνει μαζί, τη γνώση, το μεράκι και την αγάπη του για τις θαλασσινές γεύσεις και τα φρέσκα ελληνικά ψάρια. Πίσω του όμως στην Αθήνα, δεν αφήνει ούτε και την μακρά οικογενειακή του παράδοση που ήδη μετρά πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον εστιατορικό χάρτη της πόλης.

 

Ψαροφαγία με θέα στο ηλιοβασίλεμα

Με θέα, λοιπόν, σε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Μυκόνου και εστιάζοντας σε κλασικά ελληνικά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά, τα αρωματικά βότανα και, φυσικά, τα θαλασσινά, που αποτελούν και τον πυρήνα του μενού και της φιλοσοφίας του, το εστιατόριο δίνει, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το αργά το βράδυ, αφορμές για χαλαρή νησιωτική ρομαντζάδα δίπλα στο κύμα.

Κάθε πρωί, ο executive chef και ιδρυτής του εστιατορίου Γιώργος Παπαϊωάννου, καλημερίζει τους ντόπιους ψαράδες (και πλέον φίλους του καθώς συνεργάζονται μαζί του χρόνια) και διαλέγει από τα καϊκια τους φρέσκα ψάρια φέρνοντάς τα στην κουζίνα του για να συνεχίσει να επιδίδεται σε μαγειρικές τεχνικές ετών, που περνούν έτσι απλά, από γενιά σε γενιά. Και κάπως έτσι, Σκύρος, Αίγινα, Κέα, Πόρος (γνωστός για το πετρομπάρμπουνο), Βόρεια Εύβοια (ειδικά για τις καραβίδες) αλλά και περιοχές της Αττικής (όπως το Σούνιο), φέρνουν στην κουζίνα του Παπαϊωάννου θαλασσινή αιγαιοπελαγίτικη αύρα σε elegant τόνους.

Τί μπορούμε να γευτούμε στα τραπέζια του; Signature προτάσεις με μια ποικιλία από ωμά πιάτα, όπως tartar, ceviche και crudo, καλαμάρια στη σχάρα και σφυρίδα στον ατμό αλλά και αρκετές επιλογές ζυμαρικών με θαλασσινά (όπως το κριθαρότο με καραβίδες). Ωστόσο, στο μενού της Μυκόνου θα βρούμε – για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου- και πιάτα με βάση το κρέας, όπως Black Angus Beef Tenderloin και Tomahawk Steak, προς τέρψη και χαρά κάθε ουρανίσκου.

info
Παραλία Αγ. Στέφανος, Μύκονος, τηλ.: 2289 220200