Η Ζάκυνθος, γνωστή για την έντονη νυχτερινή της ζωή, έχει μεταμορφωθεί σε έναν τόπο που προσφέρει μεστή και κομψή διασκέδαση. Στην καρδιά αυτής της μεταμόρφωσης είναι το Lesante Cape, όπου η πολυτέλεια συναντά την υψηλή γαστρονομία σε ένα περιβάλλον που σέβεται την ιονική αισθητική και την ελληνική φιλοξενία.

Το θέρετρο Lesante Cape, κρυμμένο στην ανατολική άκρη της Ζακύνθου, αποτελεί ένα αξιόλογο παράδειγμα της πολυτέλειας που μπορεί να προσφέρει το νησί. Το θέρετρο διαθέτει 95 σουίτες, ενώ ο χώρος του προσομοιάζει με παραδοσιακό ελληνικό χωριό – με τη δική του πλατεία, καφενείο, ταβέρνα και τρία εστιατόρια, ένα μουσείο, ένα εκκλησάκι και τη δική του ιδιωτική παραλία.

Στον πυρήνα της γαστρονομικής φιλοσοφίας του Lesante Cape βρίσκεται η παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα, η εποχικότητα και η εντοπιότητα, αφού οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από το μποστάνι που υπάρχει στο χώρο, προσφέροντας μια farm-to-table εμπειρία στους επισκέπτες. Ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης, ο οποίος έχει διακριθεί για την προσέγγισή του που συνδυάζει πληθωρική γεύση με μινιμαλιστική αισθητική. «Μου αρέσει η υπερβολή στη γεύση με μια μινιμαλιστική προσέγγιση», λέει ο σεφ, εκφράζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό του για τη νέα του συνεργασία: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη νέα μου συνεργασία και μάλιστα σε έναν τόπο που έχω αγαπήσει πολύ. Όταν έρχεσαι σαν επισκέπτης στο Lesante Cape, θέλουμε να γνωρίσεις τον ελληνικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες απολαμβάνουν το φαγητό, μέσα από παραδόσεις και συνήθειες», εξηγεί.

Ο σεφ Ollie Bridgwater

Στις 29 Ιουνίου ο καταξιωμένος Βρετανός σεφ Ollie Bridgwater, με εντυπωσιακή καριέρα πίσω του σε εστιατόρια όπως το Fat Duck του Heston Blumenthal και το πολυβραβευμένο SOURCE, φθάνει στο νησί για μια γαστρονομική συνάντηση με τον Σταύρο Υφαντίδη. Οι δύο σεφ συνδυάζουν τις δεξιότητές τους σε ένα degustation event, παρουσιάζοντας πιάτα όπως μπλε καβούρι με αβγά αχινού και sirloin steak με κρεμμύδια και μανιτάρια, ενώ το wine-pairing τονίζει τις ιδιαίτερες γεύσεις κάθε δημιουργίας. Πρόκειται για μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να βιώσουν την παράδοση της ελληνικής επτανησιακής κουζίνας αλλά και της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομίας.

info
Lesante Cape, Ζάκυνθος, 29 Ιουνίου 2024.